Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tunga tappet: Mikael Appelgren missar VM

Mikael Appelgren.
Foto: LUDVIG THUNMAN VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/BILDBYRAN WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Mikael Appelgren.
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Landslagsmålvakten Mikael Appelgren blir troligen borta från handbollen året ut, meddelar hans tyska klubb Rhein-Neckar Löwen.

Det innebär att han missar VM.

Klubben skriver på sin webbplats att Appelgren skadade en sena i vänster axel på träning och därför behövde opereras. Operationen gick bra, men han väntas ändå bli borta till årsskiftet.

Turligt nog finns dock en svensk landslagsmålvakt till i truppen, konstaterar Rhein-Neckars sportchef Oliver Roggisch.

– Ett sådant avbräck kan man egentligen inte kompensera för sportsligt sett. Men vi kan vara glada att vi i Andreas Palicka har ytterligare en världsklassmålvakt, säger Roggisch till klubbens webbplats.

Appelgren och Palicka var Sveriges målvakter i hemma-EM i januari. Herrlandslagets nästa mästerskap i Egypten inleds enligt plan mot Tjeckien den 14 januari.

Linn Svahn om fördomen: ”Folk tror att jag är helt galen”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.