Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tunga OS-bilderna: Svensken av skadad

Ekberg får motståndare och lagkamrat över benet.
Foto: Viaplay
En bedrövad Niclas Ekberg.
Foto: Viaplay
Foto: Viaplay

En och en halv månad kvar till OS-premiären.

Då håller svensk handboll andan.

Landslagsstjärnan Niclas Ekberg klev at tyska toppmötet med en befarad knäskada.

Den svenske högersexan är tillbaka i landslaget efter att ha tackat nej till det som skulle visa sig bli ett succé-VM i Kairo.

Men nu kan OS vara i fara.

Med en och en halv månad kvar till spelen i Tokyo tvingades Niclas Ekberg , 32, lämna planen under det tyska toppmötet mellan Kiel och Magdeburg. Av tv-bilderna att döma ser det ut att handla om en knäskada och det var en märkbart ledsen Ekberg som gömde ansiktet i händerna.

– Det var något med hans knä, men jag vet inget mer just nu, Det ska undersökas närmare i morgon, säger tränaren Filip Jicha enligt Kieler Nachrichten.

Blev skyttekung i London-OS

Inga officiella besked gällande hans hälsa har lämnats, men skulle det bli så att Ekberg inte kan följa med till Japan är det givetvis ett enormt avbräck för Glenn Solbergs landslag.

Ekberg har över 180 A-landskamper på meritlistan och under sin framgångsrika karriär har han deltagit i tio stora mästerskap. När Sverige skrällde till sig ett OS-silver under spelen i London 2012 var han den store blågule stjärnan och kammade dessutom hem titeln som turneringens skyttekung.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.