Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tappade med en sekund kvar – är ändå nära OS

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Sverige slarvade bort segern i den första OS-kvalmatchen. 

Blågult hade ledningen men med en sekund kvar kvitterade Spanien och matchen slutade 29-29. 

– Det är så klart surt att vi inte får vinna den här matchen, för det tycker jag att vi är värda, säger förbundskapten Tomas Axnér i Discovery+. 

Sverige har samlats för första gången sedan EM – ett mästerskap som slutade i besvikelse med en elfteplats. 

Nu väntar ett OS-kval där Blågult har stora chanser att ta sig vidare till Tokyo i sommar. Sveriges grupp består av endast tre nationer efter att Senegal dragit sig ur till följd av politiskt kris i landet. Två lag går vidare från gruppen och bortsett från Sverige finns Argentina och Spanien. 

Under fredagskvällen var det dags för kvalets första match mot Spanien, och det började bra för svenskorna. 

Sverige tog en fyramålsledning direkt och efter 20 minuter stod det 11-7. Men Spanien fick igång anfallsspelet och kvitterade. Första halvleken slutade 13-13. 

– Jag tycker att Sverige börjar riktigt bra, men sedan tappar de i anfallsspelet. De (Blågult) börjar matchen så som vi ville att de skulle göra, säger experten Matilda Boson i Discovery+. 

Experten: ”Är faktiskt lite bedrövad”

I den andra halvleken skruvade Sverige upp tempot och drog ifrån. Med fem minuter kvar var det svensk ledning med tre bollar – tack vare storspel från Johanna Bundsen. Men Spanien gav sig inte och hämtade ikapp underläget. Och med endast två sekunder kvar satte Spanien kvitteringsmålet och matchen slutade 29-29. 

– Det är riktigt trist att tappa fyramålsledning, men Spanien är ett riktigt bra motstånd. Jag är faktiskt lite bedrövad och förbannad, säger Matilda Boson. 

– Det blir väldigt ryckigt på slutet med alla utvisningar, det känns lite som att vi åker på några domslut. Det är så klart surt att vi inte får vinna den här matchen, för det tycker jag att vi är värda, säger förbundskapten Tomas Axnér. 

Men trots att matchen slutade oavgjort så ser det ändå ljust ut för Sverige. Biljetten till Tokyo kan säkras under lördagen då de möter Argentina. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.