Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sveriges ödesmatch i EM blir uppskjuten

Protester i Paris förra helgen.Foto: JULIEN DE ROSA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: YOAN VALAT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det stora protestera i Frankrike påverkar Sveriges handbollslandslag. 

Lördagens ödesmatch mot värdnationen kommer att flyttas på grund av oroligheterna. 

– Oj, det har aldrig hänt, säger TV3:s expert Claes Hellgren när han nås av beskedet av att matchen skjuts upp till söndag. 

Det var i förra helgen som protesterna i Frankrike blev en världsnyhet. De så kallade "Gula västarnas" (Gilets jaunes) protester i landet började som ett uppror mot bränsleskatthöjningen, men har sedermera övergått till demonstrationer mot presidenten Emmanuel Macron. 

Under förra helgen urartade demonstrationerna i Paris. Bilar brändes, butiker länsades och hundratals blev skadade. I helgen väntas nya demonstrationer och enligt Dagens Nyheter har de franska myndigheterna mobiliserat närmare 90 000 poliser för att upprätthålla ordningen. 

 

Sveriges ödesmatch i handbolls-EM skjuts upp

Protesterna väntas bli värst i Paris, men enligt L'Equipe så påverkar det evenemang över hela landet. Sex matcher i herrarnas högstaliga i fotboll, Ligue 1, har skjutits upp. 

Och nu står det även klart att Sveriges match mot värdnationen Frankrike, som skulle ha spelats under lördagen, i stället kommer att starta klockan 15.00 på söndag. 

Detta då en större demonstration väntas i närheten av handbollsarenan i Nantes under lördagen, och arrangören inte har fått tillåtelse att ha arenan öppen i samband med demonstrationerna. 

Ett oväntat besked enligt TV3:s handbollsexpert Claes Hellgren, som dock ser sportsliga fördelar med att matchen skjuts upp. 

– Det är mycket bättre att de får en dag till, för "Bella" och Sabina som är skadade, det kanske gör att man kan få tillbaks dem lite fräshare, så det är jättebra för svensk del, säger Hellgren.

– Vi kan inte göra annat än att gilla läget. För oss innebär det egentligen bara att vi får en extra dag att förbereda oss inför matchen mot Frankrike och det är nog ingen nackdel för oss. Förutsättningarna där är detsamma, att vi behöver gå för seger, säger Isabelle Gulldén i till handbollsförbundets hemsida.

Förutom Sveriges match flyttas även matchen mellan Serbien och Ryssland som nu kommer att spelas på söndag, med start 18.00. 

 

LÄS MER: Experten rankar – så bra är alla EM-lag 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.