Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sveriges nya plan inför ödesmatchen

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: GUDMUND SVANSSON / GUDMUND SVANSSON / TT/IBL/IBL GUDMUND SVANSSON / T

Förlustmatchen mot Island är lagd åt sidan.

Nu väntar i stället ödesmatch mot Serbien för de svenska handbollsherrarna.

– Det är besviket, så klart, men det är bara att glömma, säger Lukas Nilsson.

Sveriges EM-premiär mot Island hade på förhand målats upp som en ödesmatch för vidare avancemang i turneringen.

Men efter en mindre lyckad första halvlek kunde Island gå till halvtidsvila med 8–15. Sverige förbättrade dock sitt försvarsspel till den andra halvleken och kunde så när hämta ikapp, men föll med 26–24.

Mikael Appelgren, till vardags stormålvakt i tyska Rhein-Neckar Löwen, hoppade in i målet efter knappa kvarten. Han var en stor bidragande orsak till Sveriges uppryckning. Appelgren gör ingen hemlighet av att han kände besvikelse efteråt men att han nu blickar framåt.

– Vi hade ett snack när vi kom tillbaka till hotellet, om att försöka hitta tillbaka till vår "goa" feeling som vi har haft tidigare, säger målvakten till TT.

Laddade om med kaffe i solen

För att ruska av sig Islandsmatchen hade den svenska truppen en fridag. Den spenderades i kärnan av EM-staden Split, där de laddade med kaffe.

– Det var skönt att få sätta sig i solen och ta en kopp kaffe, jag tror att vi alla behövde det för våra huvuden. Vi tänker inte att det är kört på något sätt, säger storskytten Lukas Nilsson till TT.

Förbundskapten Kristján Andrésson säger också att han inte gör några större förändringar till Serbienmatchen.

– Vi behöver spela bättre försvarsspel, vi behöver springa mer i kontringarna och ha en bättre bredd och djup i anfallsspelet så att vi skapar fler kantlägen, säger han till TT.

Det serbiska lägret har drabbats av ett tufft bakslag inför matchen. Storskytten Marko Vujin kommer inte till spel på grund av skada.

– Stämmer. Jag spelar inte mot Sverige, säger han till Aftonbladet.