Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sveriges frustration: ”Får massa billig skit”

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: Mattias Tengblad

Ett aggressivt Egypten föll lätt i duellerna – samtidigt som Sverige inte fick en enda utvisning med sig. 

Då visade sig spelarnas förmåga att hålla huvudet kallt vara ett vinnande koncept.

– Det är så klart svårt när de får massa billig skit, säger Jonathan Carlsbogård. 

Ett aggressivt spelande Egypten ställde till problem för Sverige under de inledande 20 minuterna av VM-kvartsfinalen på Tele2 Arena.  

Men en storspelande Andreas Palicka gjorde att Sverige kunde gå till halvtidsvila med en femmålsledning, efter en halvlek där såväl Jim Gottfridsson som Albin Lagergren tvingades lämna planen. 

– Vi möter ett fysiskt lag. Vi visste att det skulle bli extra tufft, säger förbundskapten Glenn Solberg efter matchen.

Då Gottfridsson förblev sittande på bänken för att sedan föras till sjukhus för röntgen kunde Lagergren återvända i spel efter en stund i omklädningsrummet. 

– Jag fick sy tre stygn tror jag. Det hann gå en ganska lång stund. Dels för att det tar tid att sy, dels för att det var ganska långt att gå från planen. Men det känns okej, säger Lagergren. 

”Massa billig skit”

Om egyptierna bjöd på aggressivitet i försvarsspelet såg det annorlunda ut i den offensiva delen av banan – i alla fall på vissa håll. 

– Vi pratade lite om det innan. Vissa spelare faller lättare än andra, säger Jonathan Carlsbogård som stångades med de egyptiska anfallarna i Sveriges försvarslinje. 

Han menar också att Egypten i viss mån fick utdelning på att gå omkull. 

– Det är bara att inte lägga för stor energi på det. Även om det är så klart svårt när de får massa billig skit. 

”Får inget med oss”

När 60 minuters handboll avverkats var de svenska utvisningsminuterna fyra till antalet, samtidigt som egyptiernas utvisningskolumn ekade tom.

– Jag tycker ändå att vi gör det bra i det stora hela. Vi jobbar på. Vi får ju ingenting med oss framåt, de har inte en utvisning på hela matchen, säger Carlsbogård. 

Albin Lagergren tycker däremot inte att att Egyptierna spelade fult – även om även han är inne på att domarna tillätt en hel del från motståndarspelarna. 

– Det tycker jag absolut inte. Sen tycker jag kanske att de fick gå på lite mer bara för att alla gör det. Men jag tycker absolut inte att de spelar fult.

Förbundskapten Glenn Solberg förklarar att Sverige var förberedda på en fysisk tillställning och hyllar sina spelares förmåga att fokusera på rätt saker.

– Vi vet att de är väldigt aggressiva både i anfall och försvar. De spelar på sin fysik. De gjorde inget annorlunda än det vi hade väntat oss. Men vi håller huvudet kallt och spelarna är fantastiska, säger han.

Hur gör ni för att hålla huvudet kallt?

– Det blir bara att mata på. Det är det klassiska: att inte lägga fokus på domarna, även om det är svårt.  Det är bara att köra på och hoppas att det vänder, säger Jonathan Carlsbogård.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.