Sverige under press efter knapp kvalseger

Publicerad

STOCKHOLM. Arrangören svarade för ett pinsamt självmål.

Spelarna skötte sig inte mycket bättre.

Den knappa segern i den första play off-matchen mot Montenegro, 22–21, innebär att handbollslandslaget är under press inför returen.

När lagen stod uppradade på Hovet i Stockholm spelades fel nationalsång för Montenegro. Då tog montenegrinerna själva tag i saken och sjöng för fulla halsar – till publikens stora jubel.

Arrangörsfadäsen verkade tända gästerna som spelade jämnt med det betydligt mer meriterade motståndet.

Inte mycket som stämde

Även utan världsstjärnorna Kim Andersson och Jonas Källman (som båda tackat nej till dubbelmötet) ska ett lag som Montenegro inte ställa till stora problem för Sverige.

Men det var inte mycket som stämde för VM-fyran på söndagen.

Försvaret fick inte grepp på Vasko Sevaljevic samtidigt som misstagen radades upp i anfallsspelet.

Retur på lördag

I början av andra halvlek var Montenegro för första gången i ledning 13–12. Och det blev en riktig rysare.

Trots att Niclas Ekberg var het från kanten – och trots att målvakten Mattias Andersson övertygade i comebacken – lyckades Sverige inte rycka. Men med en sekund kvar blev Ekberg stor hjälte när han gjorde 22–21.

Returen spelas i Podgorica på lördag. Den sammanlagda vinnaren får spela VM i Spanien nästa år.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag