Staffan Olsson och Ola Lindgren Foto: Johanna LundbergStaffan Olsson och Ola Lindgren Foto: Johanna Lundberg
Staffan Olsson och Ola Lindgren Foto: Johanna Lundberg
Foto: Johanna LundbergFoto: Johanna Lundberg
 Foto: Johanna Lundberg

Sverige protesterar: "Jag fattar det inte"

Publicerad

WROCLAW. Det svenska landslaget är förbannat på EHF - och har lämnat in en protest mot spelschemat.

Orsaken är att Sverige bara får 18 timmars vila mellan de två avslutande matcherna.

– Jag fattar inte, kan de inte göra det normalt någon gång, säger Jonas Källman.

– Det är säkert resultatlöst och hamnar i papperskorgen. Men man kan ändå protestera, säger Ola Lindgren.

UPPDATERING: Sveriges landslagsledning fick svar på torsdagskvällen:

- De kommer, som vi räknade med, inte att flyttas, säger landslagets presschef Daniel Vandor.

Vinner Sverige mot Ryssland på fredagskvällen är vägen till OS-kvalet öppen.

Där finns dock ett orosmoln.

Sverige får bara 18 timmars vila inför den sista matchen mot Ungern, som kan vara direkt avgörande när det gäller fördelningen av kvalplatserna till OS.

Något den svenska landslagsledningen är kritisk mot.

En skrivelse har skickats in till det europeiska handbollsförbundet där man uppmanar dem att senarelägga Sveriges match mot Ungern.

Får inte tillräcklig vila

Enligt spelschemat som ligger ska Sverige möta Danmark klockan 20.30 på tisdag, och sedan spela mot Ungern klockan 16.00 på onsdagen.

– Den sista matchen kan vara direkt avgörande om Sverige ska ta en slutspelsplats. När vi har en kvällsmatch är spelarna inte i säng innan två på natten. Det är inte optimalt, säger landslagets presschef Daniel Vandor.

Ber Viasat om hjälp

EHF har lovat att ta upp frågan under kvällens möte med EM-ledningen. Och det svenska förbundet har även uppmanat det sändande bolaget Viasat att hjälpa till:

– Vi försöker få Viasat att pusha på och hjälpa oss från det hållet, för det är klart att de föredra 20.30 framför 16.00.

Sveriges förslag går ut på att flytta deras match mot Ungern till klockan 20.30 på kvällen och låta Spanien och Ryssland att spela klockan 16.00 på onsdagen.

"Hamnar väl i papperskorgen"

Ryssland är spelledigt på onsdagen medan Spanien då spelar match med start 18.15. Något som har skapat irritation i den svenska truppen:

– Jag fattar inte, kan de inte göra det normalt någon gång. Det är helt ologiskt, jag förstår inte det. Men de gör det bra, säger Jonas Källman ironiskt.

– Nu har man börjat lugna ner sig lite, men man undrar om de tänker till, säger Ola Lindgren som inte har några större förhoppningar på att den svenska protesten ska gå igenom:

– Det är säkert resultatlöst och hamnar i papperskorgen. Men man kan ändå protestera, säger Lindgren.

 

UPPDATERING: Sveriges landslagsledning fick svar på torsdagskvällen:

– De kommer, som vi räknade med, inte att flyttas, säger landslagets presschef Daniel Vandor.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag