Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Bästa målskytt i Sverige blev Nathalie Hagman. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNBästa målskytt i Sverige blev Nathalie Hagman. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Bästa målskytt i Sverige blev Nathalie Hagman. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Sveriges förbundskapten Henrik Signell var inte nöjd med Sveriges spel i mitten av den första halvleken. Foto: KANAL 5Sveriges förbundskapten Henrik Signell var inte nöjd med Sveriges spel i mitten av den första halvleken. Foto: KANAL 5
Sveriges förbundskapten Henrik Signell var inte nöjd med Sveriges spel i mitten av den första halvleken. Foto: KANAL 5
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Svenska passningen: "Norge är favoriter"

Publicerad

 

BIETIGHEIM-BISSINGEN. Sverige utklassade tabelljumbon Argentina - och är nu klart för gruppfinal.   

På fredag väntar Norge i fajten om förstaplatsen. 

– Vi kommer gå in med allt vi har och försöka komma upp på vår högsta nivå, säger mittsexan Anna Lagerquist.  

Matchen mot Argentina blev aldrig spännande. Visst, Sverige hade vissa dippar, men var aldrig illa ute mot gruppjumbon. 

Efter att förbundskaptenen Henrik Signell röt ifrån i en av sina timeouter vaknade spelarna till liv, och levererade. 

Efter 17-13 i paus kunde Sverige till slut vinna med fjorton bollar, 38-24. 

– Rent kvalitietsmäsigt kanske det inte var den bästa matchen, men vi vinner med stor målskillnad och det är jätteskönt, säger Anna Lagerquist. 

Nu väntar Norge i den sista gruppspelsmatchen på fredagskvällen. Norskorna leder gruppen, och är favorit till VM-guldet. 

"Norge klar favorit"

Senaste de båda länderna möttes på ett mästerskap var på OS i Rio de Janeiro. Då förlorade Sverige med 20-33. 

Och även nu är norskorna bäst på papperet:

– De får anses som klara favoriter med det de visat så här långt, de har kört över allt motstånd.  Men vi vill fortsätta på det här spåret och göra så bra saker vi kan på planen. Vi kommer göra allt för att vinna den matchen också, säger förbundskaptenen Henrik Signell.  

Isabelle Gulldén, som vilades mot Argentina, instämmer:

– Norge är favoriter, det kan man inte ta ifrån dem. Vi måste spela bra anfall för deras kontring är oerhört starkt, vi måste få in bollarna i mål så att vi hinner hem, säger Isabelle Gulldén och tillägger:

– De är ett orthört starkt lag så vi får bara gå in och göra vårt och hoppas det går vägen. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag