Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sverige klart för VM efter dubbla krossar

Nathalie Hagman. Foto: MARIO KNEISL / BILDBYRÅN
Foto: TV6
Foto: TV6

Sverige är klart för handbolls-VM.

Detta efter en kross mot Slovakien med 45-24.

– Vi fortsätter att göra bra saker trots att vi tidigt går upp i en stor ledning, säger förbundskaptenen Henrik Signell.

Det svenska laget hade ett bra utgångsläge inför torsdagens VM-kvalmöte borta mot Slovakien. Matchen var den andra i ett dubbelmöte, där Sverige kom till returen med en 15-målsledning. Vinnaren över totalt två matcher skulle gå vidare till VM. 

Slovakien hade alltså möjlighet att gå vidare till mästerskapet, om de stod för en riktigt stark prestation. 

Men det svenska laget tog snabbt ledningen och släppte aldrig in slovakiskorna i matchen. 

Sverige ledde med 25-10 i paus och vann till slut med förkrossande 45-24. Därmed är man klara för VM i Japan, som avgörs i november och december senare i år. 

Sverige klart för handbolls-VM

VM-platsen säkrades utan flera svenska nyckelspelare. Isabelle Gulldén och Johanna Westberg ska bli föräldrar. Daniella Gustin borta med en långtidsskada. 

– Väldigt stabil insats där vi fortsätter att göra bra saker trots att vi tidigt går upp i en stor ledning. Alla är med och bidrar och det känns riktigt bra att vi ska till VM. Vår ambition är alltid att vara med i mästerskapen och gå så långt som möjligt där, säger förbundskaptenen Henrik Signell till förbundets hemsida. 

Carin Strömberg säger så här till TT om det speciella utgångsläget:

– Det är klart att det finns en risk när man kommer till andra matchen och leder stort, att det kan lägga sig lite. Men jag tycker att vi gjorde det så bra vi kunde och körde på från start. Sen dog det lite från deras sida.

– Alla fick speltid och vi testade lite nya spel. Det var lite nytt försvarsspel så det var ett bra sätt för oss att öva, man får inte så många av den här typen av match. Det var skönt att göra klart med det här kvalet och kunna gå på semester med en bra känsla.