Foto: Jakub Kaczmarczyk / Epa / TtFoto: Jakub Kaczmarczyk / Epa / Tt
 Foto: Jakub Kaczmarczyk / Epa / Tt
Foto: Jakub Kaczmarczyk / Epa / TtFoto: Jakub Kaczmarczyk / Epa / Tt
 Foto: Jakub Kaczmarczyk / Epa / Tt

Sverige föll mot Polen i placeringsmatch i EM

Publicerad

Sverige föll mot Polen i den sista matchen i handbolls-EM.

Efter ett oerhört jämnt möte vann Polen till slut med 26-24 - och svenskarna slutar därmed åtta i mästerskapet.

– Vi hade en bra chans, men de hade små marginaler med sig på slutet som gör att de kan vinna, säger Niclas Ekberg i TV3:s sändning.

Det blev ytterst jämnt om sjundeplatsen när Sverige mötte värdnationen Polen i den avslutande matchen i handbolls-EM. Efter första halvlek stod det 12-12, och även andra halvlek blev en otroligt jämn historia.

Men till slut var det Polen som lyckades knipa segern med 26-24 - efter att Lukas Nilsson prickat stolpen på ett straffkast med dryga minuten kvar att spela.

Ekberg: "Gjort det jäkligt bra"

Tack vare segern slutar Polen på en sjundeplats i mästerskapet, medan Sverige får nöja sig med en åttondeplacering.

– Det är klart att de har hjälp av publiken. Vi hade en bra chans, men de hade små marginaler med sig på slutet som gör att de kan vinna, säger Niclas Ekberg i TV3:s sändning.

Och trots förlusten är han nöjd med insatsen totalt sett.

– Vi har gjort det jäkligt bra och visat moral genom hela mästerskapet, säger Ekberg.

Han menar också att Sverige var uträknat inför turneringen, men hoppas att de nu har visat att de är att räkna med.

– Vi har trott på det hela vägen inom laget så vi är inte alls överraskade. Det räckte inte hela vägen men vi tog en OS-kvalplats och det är viktigt, säger Ekberg.

Nilsson: "Surt att förlora så klart"

Och han får medhåll av Andreas Nilsson.

– Det är surt att förlora så klart, men samtidigt har vi fått OS-kvalplatsen som vi kom hit för så det är helt okej, säger han i TV3:s sändning.

Sen tidigare är det klart att Sverige är kvalificerade för OS-kval, efter att Spanien besegrat Ryssland i onsdags.

– Vi åt pizza och kollade tillsammans. Det blev jubel när det tog slut – fantastiskt skönt att ta OS-kvalplatsen, kommenterade en lättad Jonas Källman då.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag