Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska stjärnan är skadad – missar OS

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

En tumskada stoppar handbollsspelaren Linus Persson från OS-spel. Högernian måste opereras och därefter är han borta i minst tre månader.

”Det känns skit att inte få slåss om en OS-plats, men för framtiden är det här det bästa”, säger 28-åringen till handbollslandslagets sajt.

Persson var en av Sveriges främsta målskyttar i VM i januari innan han tvingades avbryta turneringen på grund av en hjärnskakning. Till OS-kvalet i mars var han tillbaka men en dryg vecka före EM-kvalet i april skadade han tummen. Han har kunnat spela med tumskadan för sitt Ivry men nu står det klart att han måste opereras.

”Det har varit ett svårt beslut. Jag hade kunnat chansa och operera efter OS, men då hade jag också vetat att jag skulle vara borta från klubblaget nästan hela hösten. Nu finns chansen att jag är tillbaka igen när ligaspelet startar till hösten”, säger Persson.

”Men det är surt när jag tränat och siktat så länge mot OS som är bland det största man kan vara med om. Nu får jag sikta på Paris om tre år!”

Förbundskaptenen Glenn Solberg säger att han tycker att Persson tagit rätt beslut. Till landslagslägret på Playitas i juni ersätts Persson av Lugis Theo Übelacher.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.