Mattias Andersson. Foto: Johanna LundbergMattias Andersson. Foto: Johanna Lundberg
Mattias Andersson. Foto: Johanna Lundberg
I EM är han en av Sveriges bästa spelare. Foto: Imago SportfotodienstI EM är han en av Sveriges bästa spelare. Foto: Imago Sportfotodienst
I EM är han en av Sveriges bästa spelare. Foto: Imago Sportfotodienst

Svenska kritiken mot matchupplägget i EM

Publicerad

STOCKHOLM/WROCLAW.

Sveriges semifinalhopp och OS-dröm lever på en skör tråd.

Nu väntar måstematcher mot Ungern och Danmark – efter en tre dagars lång vila.

– Det är ingen lätt situation och ett väldigt konstigt upplägg. Jag har aldrig varit med om det här, säger målvakten Mattias Andersson.

Sverige var uträknat mot Ryssland med tio sekunder kvar att spela och underläge med 27-28.

Då bjöd ryssarna på en gratisboll – och Johan Jakobsson tog chansen och kvitterade.

Det svenska hoppet om en semifinal i handbolls-EM och en OS-kvalplats lever därmed, om än på en skör tråd.

– Det är klart att när man får den poängen i slutet så är det otroligt viktigt. Vi har fortfarande chansen och det är därför vi är här, säger målvakten Mattias Andersson efter matchen.

Nu krävs segrar mot Ungern och Danmark för att en semifinal ska kunna säkras. Därtill spelar Sverige om en biljett till OS-kvalet.

"Har aldrig varit med om det"

Men först väntar tre spellediga dagar. Den första dagen tar Sverige helt ledigt. I stället för att träna kommer spelartruppen att gå på spa.

– Ikväll och i morgon njuter man. Dagen i morgon kommer bli enormt viktig. Vi ska inte träna och det är fantastiskt viktigt, säger Andersson.

Målvakten är samtidigt kritiskt till schemat som har lagts.

– Jag har aldrig varit med om det här, säger Andersson.

– Det är ett väldigt konstigt upplägg. Och det är ingen lätt situation, tre dagar är nästan lite mycket.

Målvaktsveteranen hoppas på att få spela ytterligare ett OS. Och nu finns chansen, även om Sverige inte har det i egna händer längre.

– Det är klart att de inte är stora, men samtidigt så är de större än när vi åkte hit. Det var väl inte någon som trodde att vi skulle ha chans på det överhuvudtaget när vi åkte hit. Vi tittar framåt och är väldigt glada att vi har möjligheten, säger Andersson till TT.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag