Svaret: "Jag är fångad av män"

Norska handbollslandslaget under EM.
Foto: DARKO BANDIC / AP TT NYHETSBYRÅN
Nora Mörk
Foto: CHRISTIAN SCHROEDTER / IMAGO/CHRISTIAN SCHROEDTER IMAGO SPORTFOTODIENST

Handbollsstjärnan Nora Mörk fick reda på att bilder från hennes telefon läckts till Norges herrlandslag. 

Nu har ett storbråk blossat upp i landslaget.

"Jag har hemska tankar", skriver Mörk i ett öppet brev. 

Inför handbolls-VM kom det fram att norska storstjärnan Nora Mörk blivit utsatt för ett övergrepp på cyberspace. Några personer hade nämligen hackat sig in i handbollsspelarens telefon, stulit privata bilder på henne och spridit dem på internet.

I går berättade Mörk att hon blivit varse att bilderna cirkulerat bland de norska handbollsherrarna.

– Jag blev helt förkrossad. Det är min miljö och jag trodde att det här var människor som skulle skydda mig. Jag blev riktigt besviken och ledsen, sa Mörk till VG. 

"Det sker på en matchdag"

Det norska herrlandslaget spelar VM i detta nu – och lagkaptenen Bjarte Myrhol uppskattade inte Mörks tajmning.  

– Vi är inte eniga om tidpunkten som detta kommer ut på. Det sker på en matchdag då det är vinna eller försvinna för oss. Att fånga upp det här nu är svårt, säger Myrhol till norska nyhetsbyrån NTB. 

Nu har Mörk svarat Myrhol i ett öppet brev.

"Är naken och sårbar"

"Jag ber snällt om förståelse för att jag inte har kunnat kontrollera tajmningen och är fångad av män från idrottens styrande skikt som inte har bidragit", skriver Mörk i brevet. 

Mörk har meddelat att hon funderar på att avsluta sin landslagskarriär i förtid. Hon beskriver sitt känslotillstånd som upprört och vemodigt.

"Du är naken och sårbar för resten av livet. Du får aldrig veta vem som ser eller har sett dig. Du känner trycket varje dag, varje kväll och varje natt. Uppladdningen till mina matcher i mina mästerskap och min vardag präglas av hemska tankar."


LÄS MER: Handbolls-EM 2018 – här är allt du behöver veta. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.