Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svarar på Bingolotto- hånet från stjärnan

Andreas Palicka.
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN
Jamina Roberts.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Han beskriver det som att komma hem till mammas famn efter återkomsten i RIK.

Men nu avslöjar Andreas Palicka hur han var nära att stötta värsta rivalen Sävehof ekonomiskt – efter hånet från Jamina Roberts.

– Jag backade ur i sista sekund, säger EM-stjärnan.

Det slog ner som en mindre bomb i handbollssverige.

Andreas Palicka, Sveriges tilltänkte förstemålvakt och stöttepelare i landslaget, bröt sitt kontrakt med Rhein-Neckar Löwen och flyttade hem till RIK.

Den lundensiske göteborgaren har sedan dess storspelat mellan stolparna i matcherna mot Malmö och Hallby och njuter av tillvaron hemma i Göteborg.

– Det är en otroligt bra känsla. Jag är så glad över att ha möjlighet att vara en del av laget och vara nära människorna i RIK. I slutändan mår jag jättebra av det och det har givit mig extra motivation så här på slutet. Dessutom har det trillat in ett par poäng på kontot, säger Palicka.

Bingolottohånet från Jamina Roberts

RIK i hjärtat – men det var nära att Palicka stöttade värsta konkurrenten Sävehof inför uppesittarkvällen den 23 december.

Det ryktas att du köper bingolotter av Sävehof...?

Andreas Palicka garvar.

– Ja, Jamina där ja...

Bakgrunden är en kommentar på Palickas Instagramkonto där Jamina Roberts, Sävehofs största stjärna, undrade om han fortfarande ville köpa bingolotter av den gulsvarta klubben.

– Jag och Emil (Berggren, Sävehofs sportchef och Jamina Roberts partner) spelade ihop i Ålborg under den korta tid jag var där. Då hängde vi rätt mycket, Jamina var ofta och hälsade på. Och jag såg att hon sålde bingolotter på Instagram så jag tänkte att jag får väl bidra med en slant till Sävehof. Men jag backade ur i sista sekund, skrattar Palicka.

Det är en harmonisk målvakt som ställs inför ett nytt mästerskapsäventyr. I sommar går flyttlasset till Paris och storklubben PSG.

Men först: EM.

– Vi har ett extremt spännande lag på gång och jag tycker att, fan, gubbarna här har blivit riktigt duktiga alltså. Titta på (Lukas) Sandell och (Felix) Claar i Ålborg den här säsongen, vi har nya spelare som Eric Johansson och Karl Wallinius. Sen ska vi kanske inte kalla (Jonathan) Carlsbogård för det äldre gardet, men vi har en jäkla fin bredd på laget. Får vi till den här fina gemenskapen vi har i grunden och får ha lite skoj ser detta jättebra ut.

Antar att det finns lite revanschlusta att utkräva mot Spanien?

– Så är det väl, men det är premiären jag siktar på mest och premiärmatcherna är alltid det jag har störst respekt för inför ett EM. Det kan hända vad som helst, det såg vi inte minst mot Bahrain i OS. Det är all in i den matchen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.