Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stjärnans utspel: ”Det blir svårt för Sverige”

Anna Vjachireva. Foto: EDDY LEMAISTRE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Isabelle Gullden i matchen mot Frankrike. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Ryssland kan vara klart för EM-semifinal innan mötet med Sverige.

Den ryska stjärnan Anna Vjachireva tror dock inte att Blågult går vidare när de måste förlita sig på hjälp från andra lag.

– Jag tror att det kommer att bli svårt för Sverige, säger högernian.

Ryssland vann mot Serbien med 29–25 och är det enda laget i Sveriges grupp i mellanrundan av handbolls-EM som står på maximala sex poäng. Vid poäng mot Danmark på måndag är Ryssland klart för EM-semifinal och har således inget att spela för i avslutningen mot Sverige på onsdag.

– Vi kommer att gå in för matchen till hundra procent, säger högernian Anna Vjachireva.

Bryr sig inte

Sverige måste under alla omständigheter vinna mot Ryssland (stannar på fem poäng) för att drömmen om semifinal ska leva, men är samtidigt beroende av andra resultat i gruppen. Exempelvis får inte Frankrike, nu på fem poäng, vinna sin sista match mot Serbien. Det mötet avgörs efter Sverige–Ryssland, men Vjachireva har ingen åsikt om vilket lag hon vill ha med sig från Nantesgruppen till Paris.

– Ärligt talat så bryr jag mig inte. Men vi är i Frankrike nu, så jag tror att det kommer att bli svårt för Sverige, säger hon och skrattar.

– Det är svårt att förlita sig på andra (lag). De franska tjejerna har ett fantastiskt stöd och det gör det väldigt svårt för motståndarna, fortsätter hon.

Det som kan ge Sverige hopp mot ryskorna är att Ryssland föll mot Slovenien i det första gruppspelet när de hade säkrat avancemang till mellanrundan med en maximerad poängskörd. Den barske och högljudde förbundskaptenen Jevgenij Trefilov får på presskonferensen frågan om det finns en risk för en liknande utgång mot Sverige om hans landslag redan är klart för semifinal.

 

LÄS MER: Allt om handbolls-EM – spelschema och tv-tider

LÄS MER: Experten rankar – så bra är alla EM-lag 

 

Trefilov: ”Kvinnor är speciella”

– Jag föreslår att du blir tränare för ett damlag, så får du se. Kvinnor är speciella, du kan aldrig förutspå hur de ska spela eller någonting, säger han och fortsätter:

– I matchen mot Slovenien ville jag utnyttja möjligheten att ge alla spelare speltid.

Lördagens matcher flyttades till söndagen eftersom proteströrelsen Gula västarna demonstrerade i området kring matcharenan Hall XXL. Det innebär att gruppettan Ryssland spelar tre matcher på fyra dagar (söndag, måndag och onsdag). Sverige har två vilodagar till matchen mot Ryssland.

– Det är klart att det är problematiskt, men vi har inget val. Vi måste bara fokusera och göra vårt bästa, säger Anna Vjachireva.