Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan död – föll ihop på träningen

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Porto-spelarna stöttar
Foto: GLOBAL MEDIA GROUP / GLOBAL MEDIA GROUP/SIPA USA SIPA USA

Handbollsvärlden har sorg. 

Portos målvakt Alfredo Quintana är död efter hjärtsvikt. 

”Du kommer för evigt vara en av oss”, skriver Porto på Twitter. 

Quintana blev 32 år gammal. 

Det var i måndags under träningen som Alfredo Quintana drabbades av hjärtsvikt. Målvakten, som har Magnus Andersson som tränare i portugisiska Porto, behandlades på plats innan han transporterades till Sao Joao-sjukhuset. 

De portugisiska medierna rapporterade under veckan att hälsotillståndet ”allvarligt”. 

Nu kommer det tragiska nyheten. 

Spelade 72 landskamper för Portugal

Alfredo Quintana är död, trots läkarnas försök att återuppliva honom de senaste dagarna gick hans liv inte att rädda, rapporterar bland annat norska VG.  

”Vår älskade Alfredo Quintana har vandrat vidare. Du kommer för evigt vara en av oss. Vila i frid”, skriver Porto på Twitter. 

Quintana flyttade till Portugal 2011 och har spelat 431 matcher för Porto och 72 landskamper för Portugal. Han var även en gigant när Porto förra säsongen slog THW Kiel i Champions League. 

Quintana storspelade under fjolårets EM och spikade igen mot Sverige och blev därefter nominerad till mästerskapets All Star-lag. Han var även med i VM och mötte bland annat Norge så sent som den 20 januari, enligt VG.  

Alfredo Quintana blev 32 år gammal. 

https://twitter.com/FCPorto/status/1364909994945241089?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1364909994945241089%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.vg.no%2Fsport%2Fhaandball%2Fi%2FkRQ21B%2Fportugal-maalvakt-alfredo-quintana-er-doed

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.