Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan avslutar karriären – igen

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Kim Ekdahl du Rietz verkar ha gjort sitt på handbollsplanen. Franska L'Équipe skriver att den 30-årige svensken, som de senaste säsongerna har spelat i Paris Saint-Germain, avslutar karriären för att framöver studera på universitet i Hongkong.

Det är inte första gången som Lundapågen sätter punkt för karriären. Ekdahl du Rietz slutade helt med handbollen under våren 2017, men ett år senare gjorde han comeback i tyska Rhein-Neckar Löwen.

Efter en kort tid där skrev han på ett tvåårskontrakt med storklubben PSG och vänsternian valde sedan att också spela med landslaget igen. Ekdahl du Rietz var med i VM i Danmark förra året och EM på hemmaplan tidigare i år.

Ekdahl du Rietz har totalt spelat 96 landskamper och gjort 274 mål för Sverige.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.