Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ställs mot storlaget efter ännu en rysare

Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Sverige ställs mot Frankrike i semifinalen i VM.

Men det krävdes en rysare för att fransmännen skulle besegra Ungern i sin kvartsfinal.

– De har extrem individuell skicklighet, säger Sveriges förbundskapten Glenn Solberg. 

Sverige tog sig till sist vidare till semifinal i handbolls-VM ganska enkelt efter en seger med 35-23 mot Qatar i kvartsfinalen.

För Frankrike blev det betydligt tuffare och det krävdes förlängning mot Ungern innan man fick fira sin semifinalplats. Det ser Sveriges förbundskapten Glenn Solberg som positivt eftersom Sverige kunde passa på att vila flera spelare i den andra halvleken mot Qatar.

– Jag tror det är viktigt att få vila spelare i ett mästerskap. Det är täta matcher varje dag nästan hela vägen. Att få några minuter att få vila spelare tror jag betyder mycket, säger Solberg på presskonferensen efter matchen.

Sverige möter Frankrike i semifinal

Han ser Frankrike som det svårast möjliga motståndet.

– De har individuell skicklighet. Bra fysik, bra trupp, bra målvakter, bra erfarenhet. Det är toppen, Frankrike, Spanien och Danmark, säger Solberg.

– Nu har jag inte sett Frankrike så mycket det här mästerskapet men de har i alla fall ett spelarmaterial som är fantastiskt bra.

Nu vill Solberg att Sverige behåller sitt fokus inför semifinalen.

– Nu ska vi fortsätta hålla fokus på det som har tagit oss dit vi är i dag. Vi ska kämpa och göra det vi har gjort så bra fram till nu.

”Kommer bli en nivåhöjning”

Andreas Palicka säger att Frankrike är favoriter.

– Det är 65/35 rent procentuellt. Frankrike är favoriter men det som talar för oss är att vi gör vår grej som vi har gjort under hela turneringen. Får vi vår grej att stämma vill inget lag spela mot oss.

Max Darj håller med sin målvakt.

– Det kommer bli en nivåhöjning på fredag och vi måste komma med allt vi har givetvis. Det gäller att vi höjer oss för att ha chansen på fredag och det tror jag vi har i oss, säger Darj.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.