Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Spelarnas flyktplan: ”Mardrömsscenario”

Jonathan Larsson snackar ner matchen mot Tyskland.
Jonathan Carlsbogård planerar flyktvägar vid ett positivt test efter EM.
Foto: ARMIN RAUTHNER / BILDBYRÅN
Jonathan Carlsbogård
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Lukas Sandell blev pappa på nyårsafton och vill inte dröjas kvar i Ungern längre än nödvändigt.
Foto: ARMIN RAUTHNER / BILDBYRÅN

Stäng av telefonerna, spela omedveten och hyr en hyrbil.

Det är en del av de svenska spelarnas flyktplan, om de skulle tvingas till karantän i Ungern efter EM. 

– Det är ett mardrömsscenario, säger Jonathan Carlsbogård till Aftonbladet

För Sverige väntar en ödesmatch på tisdag. De svenska handbollsherrarna ställs mot Norge, i en match som antingen kan ge Sverige biljetten till semifinal eller en känga till en placeringsmatch om femte-sjätteplats. 

Men det är inte bara matcherna som ger de svenska herrarna huvudbry. Så fort EM är över, oavsett hur det går, så tar lokala pandemirestriktioner över från EM:s interna regler. I Ungern betyder det cirka en veckas karantän om en spelare testar positivt på sista covid-testet. En mardröm, om man frågar Jonathan Carlsbogård. Han får medhåll från lagkamraten Lukas Sandell.

– Jag vill inte vara kvar här. Det är en sak som är säker, säger Sandell till Aftonbladet.

Kan hyra en minibuss

Carlsbogård och ett par av de andra spelarna i laget har gjort slag i saken och planerat en flyktväg vid en eventuell covidkris. Stäng av mobilerna, säg att man inte hört något om provsvar och stäng av alla meddelanden. Sedan blir det hyrbil tillbaka hem till Sverige. 

– Exakt! Den (flyktplanen reds.anm) är redan klar. Vi har diskuterat det. Det blir att hitta en bra hyrbil och bara gasa hemåt. Man får se om man sitter själv i båten eller om vi är flera. Det blir antingen en bil eller en minibuss om vi är många, berättar han för Aftonbladet. 

Det är sammanlagt sex i det svenska campet som isoleras från de andra nu. Två av dem är spelare, Daniel Pettersson och Niclas Ekberg, samt två ledare, analytikern Björn Sätherström och sjukgymnasten Patrik Sigsjö. De sista två, Felix Claar och målvakten Andreas Palicka, testade positivt under måndagen, rapporterar landslaget i ett pressmeddelande

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.