Skuru vinner mot H65 i den första SM-finalen

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Skuru gjorde ett tidigt ryck i den första SM-finalen mot H65.

Och släppte aldrig in gästerna.

– Sjukt skönt, vi gör en jättebra match, säger Elin Hansson till C More efter 29-22-segern.

Det var aldrig något snack i den första SM-finalen mellan Skuru och H65.

Hemmalaget gick ifrån tidigt i matchen och ledde med 15-10 i halvtid. Den andra halvleken blev snäppet jämnare målmässigt, men speciellt nära att komma ikapp var aldrig gästerna.

Segersiffrorna skrevs till 29-22.

Matchens lirare, Elin Hansson i Skuru, kan inte vara annat än nöjd efter att hennes lag tagit kommandot i SM-finalserien som spelas i bäst av sju matcher.

– Sjukt skönt. Vi gör en jättebra match och är disciplinerade både bakåt och framåt. Så det är fantastiskt roligt, jag är inte direkt i toppform, det går lite långsamt ibland, men det känns bra, säger Hansson till C More.

På frågan hur viktigt det var att vinna direkt i finalserien svarar hon:

– Det betyder mycket, men än är det inte klart. Allt kan hända och vi får jobba på. Det är ju först till tre som gäller.

”Var inte beredda”

Besvikelsen var stor i Skånelaget som endast hade haft två dagars vila sedan fredagens seger mot Sävehof.

– Vi får en dålig start och ligger under med en massa bollar tidigt, sedan står vi dåligt i positionerna, säger Isabelle Andersson om förlusten.

Skurus Alexandra Bjärrenholt stod för tolv av hemmalagets mål. En målfarlig spelare som H65 som måste oskadliggöra om förlusten inte ska upprepa sig i returen på torsdag.

– Hon var inte så lik någon av spelartyperna i Sävehof, vi var inte beredda på det. Vi måste bli mer kompakta så hon inte får lägen, säger Isabelle Andersson som själv stod för fem mål.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.