”Nu ska vi bara köra på tills vi vinner hela”

Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

H65 Höör lever. 

I måstematchen mot Skuru blev det seger – 28-30. 

Nu väntar en jätterysare i morgon tisdag. 

– Det var en svängig historia. Vi gjorde ändringar som vi äntligen fick betalt för, säger Ola Månsson. 

Finalserien i SHE har fått skjutas fram då det konstaterades coronasmitta i båda lagen. Skuru vann båda första och andra matchen och hade därför matchboll när lagen återigen ställdes mot varandra under måndagskvällen i match tre. 

Bataljen inleddes intensivt och H65 Höör var klart bättre första kvarten och hade en ledning med fyra bollar. 

Men hemmalaget kom tillbaka och vände. Första halvleken såg ut att sluta med en hemmaledning men Höör ville annorlunda. Istället var det bortalaget som gick in i pausvilan med ledningen – 16-17 efter 30 målrika minuter. 

Victoria Larsson: ”Kan säkert bli några ändringar”

Lagens offensiva pjäser fortsatte på samma manér i den andra halvleken och målen rasslade in. Med drygt tolv minuter kvar av jätterysaren var det fortsatt jämnt, 23-23. 

Sedan drog H65 Höör ifrån, samtidigt som Skuru stod för ett par slarviga passningar. Efter 57 minuter spelade var det bortaledning, 26-28. 

Skuru försökte få till en slutforcering men kom aldrig riktigt nära och matchen slutade 28-30. Resultatet innebar att Höör vinner måstematchen och tvingar fram en fjärde final i morgon tisdag. Skuru leder med 2-1 i matcher. 

– Båda lagen gör det jättebra. Det blir tajt och stressigt automatiskt. Inför i morgon kommer det säkert bli några ändringar men nu vann vi och nu ska vi bara köra på tills vi vinner hela, säger Victoria Larsson. 

H65 Höörs tränare Ola Månsson poängterar vikten av att slå Skuru – för första gången på tre säsonger. 

– Så länge vi spelar bra så är jag nöjd. Nu laddar vi om för match igen och planen är att köra ända fram tills på torsdag, säger Månsson. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.