Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skandalen: Straffas efter en spottloska

”Bedrövlig EM-start – lyft luren, Glenn!”
Marko Lasica spottar mot de nordmakedonska supportrarna.

Skandalbilder från handbolls-EM. 

Montenegros Marko Lasica spottar mot de nordmakedonska supportrarna.

Han straffas nu med böter på 50 000 kronor. 

Ett hett derby avgjordes i handbolls-EM på lördagskvällen. Montenegro besegrade Nordmakedonien med 28-24. I och med förlusten får Nordmakedonien det svårt att ta sig vidare till nästa gruppspel i turneringen. 

Efter matchen tackade de montenegrinska spelarna Nordmakedoniens supportrar på läktarna. Plötsligt lämnar kantspelaren Marko Lasica resten av sina lagkamrater och går fram mot publiken. 

I ett videoklipp visas det hur han spottar mot åskådarna innan han leds bort av sina lagkamrater. 

Under söndagen meddelade det europeiska handbollsförbundet, EHF, att Marko Lasica tvingas böta 50 000 kronor för spottloskan. 

Fansen hyllades av rivalerna

Efter matchen hyllades Nordmakedoniens supportrar av de montenegrinska spelarna.

– Deras fans är fantastiska och är verkligen passionerade. Saker som sägs är i stridens hetta. Jag gick fram till dem och sa: ”Ni stöttar erat lag fantastiskt. Tack och inga hard feelings”, sa Montenegros målvakt Nebojsa Simic till danska TV2

Montenegro och Nordmakedonien spelar i samma grupp som Slovenien och Danmark. Det ser mörkt ut för Nordmakedonien att gå vidare, men Montenegro spelar en direkt avgörande match om avancemanget mot Slovenien på måndagskvällen. 

Handbollsikonen har höga förväntningar på Sverige

Handbollsikonen har höga förväntningar på Sverige

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.