Foto: LASK/PRESSFOCUS/REX/SHUTTERSTOC / LASK/PRESSFOCUS/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESFoto: LASK/PRESSFOCUS/REX/SHUTTERSTOC / LASK/PRESSFOCUS/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
 Foto: LASK/PRESSFOCUS/REX/SHUTTERSTOC / LASK/PRESSFOCUS/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sands utbrott – mot egna sjukgymnasten

Publicerad

BIETIGHEIM-BISSINGEN. Louise Sand har fått en tung start på VM.

Inför matchen mot Tjeckien var frustrationen stor:

– Jag skällde ut en av sjukgymnasterna när vi tejpade min fot, säger vänstersexan. 

Vänstersexan Louise Sand missade premiärmatchen mot Polen på grund av en stukad fot. Hon var tillbaka mot Ungern, och spelade även mot Tjeckien i veckan. Men tajmingen i avsluten har inte stämt. 

Nu berättar Sand att hon känner sig ur balans. Inför torsdagens segermatch mot Argentina var det heta känslor i omklädningsrummet:

– Jag skällde ut en av sjukgymnasterna när vi tejpade min fot. Jag har för mycket frustration inom mig.

Sand brottas med dåligt självförtroende, men får bra stöd av både ledare och lagkamrater:

– De vet hur jag är med min aggression och de är så jäkla snälla. Alla i laget är helt underbara och vill få i gång mig så att jag inte tänker på foten och mitt självförtroende nu.

Videoklipp ska motbevisa

Mot Argentina gjorde Sand tre mål, men menar att hon fortfarande hämmas av foten:

– Men jag försöker inte tänka på det. Jag jobbar underifrån nu och försöker bara göra så gott jag kan, säger Sand. 

Förbundskaptenen Henrik Signell har märkt av Sands humörssvängningar. Han har visat filmklipp för vänstersexan för att visa att foten inte hindrar henne i spelet. 

– Hon får titta på hur hon hoppar och agerar, och då ser hon att hon inte hoppar sämre på grund av foten. Men det kan räcka att hon känner av foten när hon hoppar in och då tar det fokus av avslutet. Och sådant kan sätta sig på huvudet om man missar några skott är det svårt att veta vad som är vad.

"Kan lossna när som helst"

Ledarna har en öppen dialog med Sand och pratar frekvent med henne om situationen:

– Vi hjälps åt och försöker hitta vad hennes frustration bottnar i. En del är nog att hon vill så mycket och vill känna sig delaktig, då är det inte roligt att gå skadad. 

– Men hon bör ju tejpa foten och ska lyssna på våra sjukgymnaster, säger Signell med glimten i ögat. 

Louise Sand orkar inte ens tänka på matchen mot Norge. Men Signell tror på henne:

– Det kan lossna när som helst och i dag var det på god väg. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag