Sågad i svensk tv – nu svarar stjärnan

Foto: PAVEL GOLOVKIN / AP TT NYHETSBYRÅN

TOKYO. Spaniens storstjärna Alexandrina Cabral Barbosa gjorde inte ett enda mål (!) i premiären mot Sverige.

Experterna i discovery+ var förbluffade över att hon fick spela vidare.

Nu svarar hon själv.

– Sa experterna i svensk tv att jag spelade på 60 procent? Okej. Men det är nog sant, säger Barbosa till SportExpressen.

Bukarest-stjärnan Alexandrina Cabral Barbosa, 35, brukar vara en av Spaniens absolut farligaste spelare. På 128 landskamper har hon smällt in totalt 573 mål.

Men när Spanien förlorade mot Sverige i OS-premiären (24-31) blev det alltså inte ett enda.

Redan i mitten av den första halvleken började Per Johansson, expert i discovery+, ifrågasätta varför Barbosa inte bänkades. Hon har nyligen kommit tillbaka efter en korsbandsskada och verkade inte vara redo för spel, enligt honom.

– Det är en gåva till Sverige att Barbosa spelar. Hon har inte tagit ett enda djupledssteg än och det ska Sverige vara glada för, att coachen tror så mycket på henne ändå. Hon spelar bara i sidled, sa Per Johansson.

I halvtid fortsatte snacket om Alexandrina Cabral Barbosa i discovery+ och Linnea Torstenson menade att hon såg ut att spela på ungefär 60 procent av sin förmåga.

– Det är svårt inom laget när man ser en sån spelare som inte bidrar. Det tär på de andra, sa Torstensson och fortsatte:

– Det är inte så att de andra spanjorskorna inte ser att hon inte går på mål, hon tar inga steg i djupled. Man börjar tvivla lite då, speciellt när det går lite knackigt och hon är kvar på planen. Det är svårt mentalt för de andra spanska spelarna. ”Ta ut henne, ser ni inte?”

”Jag kunde inte bidra”

När andra halvlek startade var Barbosa bänkad, men hon kom in igen när Spanien desperat försökte hämta in Sveriges ledning. De lyckades dock aldrig riktigt komma nära.

Några minuter efter matchen får SportExpressen en egen pratstund med Alexandrina Cabral Barbosa inne i Yoyogi-stadions korridorer. Då skrattar hon uppgivet åt resultatet.

– Det här var inte det vi hade tänkt oss. Vi har tränat väldigt bra inför OS och förberett oss på bästa sätt. Men vi mötte ett Sverige som kom i full fart och lyckades inte stoppa dem, säger Barbosa.

Blev ni förvånade?

– Nej, egentligen inte. Vi vet att Sverige är ett väldigt bra lag och i de senaste matcherna har vi spelat oavgjort mot dem. Men i dag var vårt stora misstag att vi inte satte bollarna och då kunde de kontra på oss.

Vad säger du om din egen insats i dag?

– Det här var min första match på högsta nivå efter skadan och jag behöver lite mer tid för att komma tillbaka till max, men jag är glad över att vara här och hjälpa mina lagkamrater. Jag får ta det steg för steg.

När SportExpressen berättar att hon fått kritik i svensk tv och det sagts att hon bara spelade på 60 procent så blir hon först förvånad. Men sen håller hon med Linnea Torstenson och Per Johansson.

– Jag kan inte säga emot dem. Det här var min första match efter skadan och jag kände själv att jag inte kunde bidra i offensiven. I försvarsspelet tycker jag att jag krigade bra och hjälpte laget, men i offensiven saknade jag självförtroende. Jag hoppas det blir bättre till nästa match.

Noll mål i dag. Hur känns det?

– Jag är inte orolig över det. För mig handlar allting om laget och jag försökte bara hjälpa till så mycket jag kan. Förhoppningsvis kan jag bidra med mål i nästa match.

Du, sista frågan: Hur bra är egentligen Sverige?

– De har ett starkt lag. De kan nog få en väldigt fin turnering här. Det här är en tuff grupp, men de imponerar verkligen. Framför allt deras kontringsspel. Det här kan nog bli en speciell turnering för dem.

Medalj?

– Kanske!


LÄS MER: Norska dopingbråket: ”Galet att upphäva”

LÄS MER: OS-guldvinnaren: ”Svårt att visa mig i bikini nu” 

LÄS MER: ”Antisex-sängarna” ska stoppa samlagen på OS

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.