PENGAR IN PÅ KONTOT. Oskar Ysander och hans lagkamrater i RIK har fortfarande inte fått lön för november. Däremot har klubben nu betalat ut pengar för december månad. "De lovade oss pengar innan jul. Det löftet har de hållit", säger Ysander. Foto: Bildbyrån
PENGAR IN PÅ KONTOT. Oskar Ysander och hans lagkamrater i RIK har fortfarande inte fått lön för november. Däremot har klubben nu betalat ut pengar för december månad. "De lovade oss pengar innan jul. Det löftet har de hållit", säger Ysander.  Foto: Bildbyrån

RIK:s dubbelglädje: Ny poäng - och lön

Publicerad

GÖTEBORG. Novemberlönen släpar fortfarande efter.

Men nu har RIK:s spelare i alla fall fått ut lönen för december månad.

- Klubben lovade oss pengar innan jul, och det löftet har de hållit, säger RIK:s Oskar Ysander.

GT har tidigare berättat om de ekonomiska problemen i Redbergslid, problem som bland annat ledde till att klubben inte kunde betala ut någon lön till spelarna i november månad.

De pengarna väntar spelarna fortfarande på - men nu har decemberlönen i alla fall betalats ut.

- Decemberlönen har kommit, och novemberlönen ska komma retroaktivt. Jag vet inte om den kommer innan årsskiftet, men den ska komma, säger Oskar Ysander.

Och eftersom RIK åtminstone inte släpar med två månadslöner, menar Ysander att spelarna kan fortsätta att koncentrera sig på handbollen i stället för att oroa sig för klubbens dåliga ekonomi.

- Vi bestämde oss ganska tidigt för att koncentrera oss på handbollen i alla fall december ut, och sen se vad som händer. Nu har de i alla fall hållit det som de har sagt hittills, och då kan inte vi säga så mycket mer.

Tappade femmålsledning

Några farhågor för att RIK skulle gå ner sig, likt Aranäs, efter förlusten borta mot Ystad senast visade sig snabbt vara fel.

Laget ledde länge hemmamatchen mot Drott, men tappade ett femmålsöverläge i andra halvlek och fick i slutändan vara mycket nöjda med att fixa en poäng.

- Det känns ändå som att vi har börjat bygga något som kommer att fungera över tid. Visst gjorde vi en dålig match borta mot Ystad senast, men det är väl fler lag som kommer att göra det där nere den här säsonge.

Nu är laget spelledigt till annandagen då en minst sagt intressant match borta mot Aranäs väntar.

Kan man kalla den matchen för ett krismöte?

- Det är i alla fall en väldigt viktig match. Vi behöver all mark neråt som vi kan få, och nu har Aranäs gått ner sig lite igen. Då får väl vi försöka sätta sista spiken i kistan för dem. Det ska bli gött.

Erik Terneborn
Erik Terneborn

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag