Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sågar Norge: ”Vad är det för larv då?!”

Norska stjärnan Sander Sagosen gick omkull efter en duell med Oscar Bergendahl.

Nu sågas norrmannen av Viaplays kommentator Robert Perlskog.

– Vad är det för larv? Det är ju teater, säger Perlskog i sändningen från matchen. 

Sverige höll andan halvvägs in i första halvleken i ödesmatchen mot Norge. Norska stjärnan Sander Sagosen fick en smäll mot ansiktet av Sveriges försvarsbjässe Oscar Bergendahl och blev liggandes på golvet. 

Norrmannens agerande kritiseras nu av Viaplays kommentator Robert Perlskog. 

– Vad är det för larv?! Det är ju teater. Han slänger ju sig. Det inte löna sig att göra så där. Visst är det ett slag högt upp här. Men reaktionen är ju klart överdriven, säger Perlskog som ville se domarna ge Sagosen ett gult kort.

– Han faller ju som en fura. 

Sverige var tvunget att vinna mot Norge för att nå semifinal i EM. Det svenska laget var sargat efter att målvakten och nyckelspelaren Andreas Palicka testat positivt för covid-19 och sitter i karantän. 

Efter stor dramatik vände Sverige ett sexmålsunderläge, vann med 24-23 och är klart för semifinal. 21-årige Valter Chrintz avgjorde matchen med sitt straffmål när det bara återstod drygt tio sekunder av matchen. 

Hellgren har höga förväntningar på Sverige

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.