Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Perfekta blåsningen – efter vidriga förslaget

Linnea Claeson.
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN
Delar av konversationen som Linnea publicerar på Instagram.
Foto: Instagram @assholesonline

Linnea Claeson är på väg in i slutspelsbubblan med sitt Skuru IK.

Men mitt under uppladdningen inför kvartsfinalserien har stjärnan blivit utsatt för sexuella trakasserier på Facebook.

Då slog Claeson tillbaka med list, och lurade mannen till Norrtälje för en träff den 1:a april – som hon aldrig dök upp på.

– Jag blir förbannad. Jag tyckte han var jävligt äcklig, säger Claeson.

Skuru IK och Linnea Claeson har en lyckad säsong i ryggen, där laget slutade på tredje plats i grundserien.

Nu står SM-slutspelet för dörren, där Skuru ställs mot VästerIrsta i kvartsfinalen. Inför detta är Claeson och laget på slutspelsläger – men förberedelserna har fått ett olustigt inspel.

Claeson har nämligen blivit sexuellt trakasserad via Facebook, där en man skrev vulgära saker under flera dagar (se delar av konversationen i bildspelet ovan).

Svarade med en bluff

Claeson, som även tidigare blivit utsatt för liknande verbala påhopp, svarade på trakasserierna med ett klassiskt aprilskämt.

Trots den hårda tonen från mannen så spelade handbollsstjärnan med – och föreslog ett möte de båda emellan i Norrtälje. De bestämde sig för att ses klockan 10:00 på lördagsmorgonen, alltså 1:a april.

Strax innan nio började mannen skriva angående träffen, och väl på plats övergick det till panik. Men inget svar kom från Claesons håll, och nu berättar hon om det hela.

– Jag tyckte han var jävligt äcklig. Han kränkte mig och jag fick sexuella trakasserier, och då ville jag hitta ett sätt att bemöta det. Jag ville ta tillbaka makten, och känna att även om jag är ett offer så är jag stark. Så då kände jag för att jävlas lite med honom.

"Jag blir förbannad"

Vad kände du när du fick det första meddelandet?

– Jag blir förbannad. Vi kan inte ha det så här, det har varit så för länge. 11-åriga tjejer ska inte behöva få sån här skit längre. Vi jobbar så mycket för jämställdhet, då måste vi jobba med de här frågorna också. Så jag känner ett ansvar att jag vill slåss både för mig, men även för andra.

Hon dök alltså inte upp på "dejten", och blåsningen den 1:a april gjorde mannen förbannad. Claeson berättar att han fortsatt med hoten även efteråt.

– Ja. Han blev lack. Det är långt till Norrtälje, det var därför jag valde just det...

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.