Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Per Johanssons Montenegro vann glödheta Balkanderbyt

Foto: FOCKE STRANGMANN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: EUROSPORT

Glödhett Balkanderby mellan Per Johanssons Montenegro och Serbien i handbolls-VM.

Montenegros storskytt Katarina Bulatovic såg ut att ha skjutit sönder Serbien i den första halvleken.

Men det hela utvecklades till en riktig thriller - där Montenegro till slut redde ut stormen och avancerade till kvartsfinal via 31–29.

Serbien slet tappert mot Per Johanssons Montenegro i åttondelsfinalen av handbolls-VM.

Montenegro tog tidigt ledningen och var det klart bästa laget på plan, anförda av storskytten Katarina Bulatovic, som låg bakom det mesta för montenegrinskorna.

Men i den andra halvleken visade Serbien moral och hämtade sånär upp ett sjumålsunderläge.

Ett tag skilde bara två mål lagen åt sedan Serbien fått stopp Katarina Bulatovic. Men med två minuter kvar av matchen kom hennes första mål i den andra halvleken fram till 31–28 - och saken var klar.

Svenskmöte kan vänta i semifinalen

Nu väntar Frankrike i kvartsfinalen för Per Johansson och hans Montenegro, sedan de besegrat Ungern i sin åttondelsfinal med 29–26.

Om Sverige vinner mot Slovenien i kväll väntar Danmark eller Tyskland i kvartsfinal. Segraren där ställs mot antingen Montenegro eller Frankrike i semifinal.

LÄS MER: "Då kommer det smälla varje gång" 

LÄS MER: Varningen till Sverige efter skrällen 

LÄS MER: Tro inte att ni är någonting

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.