Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Per Johansson bryter med Rostov i Ryssland

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Svenske handbollstränaren Per Johansson bryter med ryska Rostov-Don.

Med omedelbar verkan.

”Jag kan förstå att ni känner att jag sviker er”, säger han i en kommentar på klubbens Facebook-sida.

Per Johansson lämnade Ryssland dagen efter den ryska invasionen av Ukraina och den 51-årige svensken har sedan dess varit kritisk till de internationella sanktionerna mot rysk idrott – bland annat har hans Rostov-Don uteslutits ur Champions League.

– Jag tycker att man har gått för hårt åt idrottarna, sade han till Aftonbladet i måndags.

”Känner mig inte säker”

Svensken har egentligen ett halvår kvar på sitt avtal med den ryska klubben, men på onsdagen meddelade Rostov-Don att parterna kommit överens om att bryta kontraktet med omedelbar verkan.

”Upplevelsen med Rostov-Don har berikat mitt liv för evigt. Det är med stor sorg i hjärtat jag lämnar klubben på det här sättet. Jag kan förstå (och det är okej) att ni känner att jag sviker er. Men i den här situationen känner jag mig inte säker att komma tillbaka även om en röst inom mig skriker att jag vill det”, säger han i ett uttalande på klubbens Facebook-sida.

Dubbla titlar 

Johansson tog över den ryska klubben i augusti 2020 och förde laget till en andraplats i ryska ligan förra säsongen. Laget vann även ryska cupen och supercupen i fjol.

”Jag hade intentionen att komma tillbaka till er när situationen blivit bättre, men jag förstår också att klubben vill gå vidare. Jag håller tummarna för att säsongen slutar på ett bra sätt”, fortsätter han.

Nyligen presenterades Johansson som ny förbundskapten för det nederländska damlandslaget, ett uppdrag han inledde parallellt med Rostov-Don-jobbet, förra måndagen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.