Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Per Johansson avgår
- lämnar efter fiaskot

Foto: Maja Suslin / Scanpix

Per Johansson avgår som förbundskapten för handbollslandslaget.

Det står klar efter att förbundets styrelse accepterat hans önskar att sluta.

– Jag tycker det är naturligt att någon annan tar vid nu när det krävs ett rejält omtag inför framtiden, säger han i ett pressmeddelande.

OS blev ett misslyckande för det svenska damhandbollslandslaget. Facit blev fem förluster och direkt efter den avslutande matchen aviserade Per Johansson att han funderade på att sluta.

Nu är det bekräftat att det blir så.

Tog beslut efter OS

Handbollsförbundet hade ett möte under lördagskvällen och skriver i ett pressmeddelande att de "beslutade att acceptera Per Johanssons önskan att få lämna jobbet som förbundskapten för svenska damhandbollslandslaget."

– Jag informerade om min ståndpunkt redan dagarna efter att turneringen var slut, säger Johansson.

– Jag tycker det är naturligt att någon annan tar vid nu när det krävs ett rejält omtag inför framtiden. Jag har redan tidigare sagt att om energin och motivationen inte längre finns där till 100 procent så är det dags för en förändring. Efter 8 år är det dags för mig att sätta punkt och gå vidare.

– Samtidigt är jag stolt över de tidigare resultat vi uppnått med detta landslag, som också haft en period av stora framgångar, så det är utan bitterhet jag nu avsäger mig uppdraget. Det känns bra att lämna över ett landslag som i december skall spela sitt 7:e raka mästerskap.

Etablerat sig

Under Johanssons tid som förbundskapten har damlandslaget tagit etablerat sig som ett mästerskapslag.

Per Johansson avgår inte omedelbart. Han kommer att göra sina sista matcher som förbundskapten i träningsmatcherna mot Island den 2 och 3 oktober.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!