Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kritik efter den otäcka smällen

Foto: Viaplay
Foto: Viaplay

Matchen var inte ens en minut gammal. 

Då golvades Linus Persson, 27. 

Landslagsstjärnan föll efter efter en duell och landade med huvudet först – men kunde sedan resa sig och fortsätta spela. 

– Jag har fortfarande ont i huvudet. Jag ska kolla med läkarna, säger Persson i TV6. 

Under fredagskvällen var det dags för mellanrundans andra match när Sverige tog sig an Slovenien, med svensken Ljubomir Vranjes som förbundskapten. 

Matchen inleddes direkt med otäcka bilder på Linus Persson. För redan efter 35 sekunder föll han ihop efter en duell och landade med huvudet först. Persson blev liggande och vård kallades han. Efter att ha fått hjälp kunde Persson sedan resa sig och fortsätta spela. 

27-åringen stod för en stabil insats och var prickfri med tre fullträffar. Blågult ledde matchen med 15-14 efter den första halvleken. 

– Jag har fortfarande ont i huvudet så jag ska kolla upp det med läkarna, men det är en fysisk match och de (Slovenien) är starka. Vi visste att de är ett riktigt bra lag, säger Linus Persson i TV6. 

”Det är ett varningstecken”

Förre förbundskaptenen Kristjan Andrésson, numera expertkommentator i Viaplay och TV6: 

– Jag vet inte om det finns nåt reglemente. Jag tycker vi är amatörmässiga här. Det finns andra idrotter där huvudskador undersöks av en oberoende läkare. När han säger att han fortfarande har ont i huvudet, det är ett varningstecken och jag tycker inte att han ska spela vidare, säger han. 

Matchen slutade 28-28 – nu väntar en ödesmatch mot det ryska handbollsförbundet på söndag som avgör om Sverige går till kvartsfinal i VM.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.