Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Koppang: ”Otroligt sjukt – kommer sjunka in”

Sävehofs Laura Jensen.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

PARTILLE. För ett år sedan kunde karriären ha varit över efter blodproppar i lungorna.  

Nu spelar Nina Koppang, 20, sin första SM-finalserie och stänkte in nio bollar när Sävehof körde över Höör. 

– Det är otroligt sjukt. Jag är väldigt stolt och glad över att jag är tillbaka, säger hon. 

Det stod 13-11 i mitten av första halvlek när Sävehof skulle sätta i gång ett anfall. H65 Höörs Isabelle Andersson stötte högt och kom i hög fart från blindsidan när Nina Koppangs radarpartner Laura Jensen skulle ta emot en passning. 

Det blev en ordentlig kollision och danskan fick en smäll mot huvudet. Efter en stund reste hon sig samtidigt som Sävehof ville se ett rött kort för förseelsen, men Isabelle Andersson klarade sig undan med en tvåminutersutvisning. 

– Jag ser att hon ska få bollen. Jag tycker att jag var där. Jag vet inte. Vi krockade. Jag köper tvåan, säger Andersson i C More. 

Slog av på takten i andra

Laura Jensen, som varit skadedrabbad under säsongen, vilade något byte men fortsatte sedan att vara framträdande och låg bakom mycket i anfallsväg och var även stabil bakåt. 

– Hon är en klippa och går hundra i satsningarna, hon har rutin och tajming – jag och laget är väldigt glada över att hon är tillbaka, säger Nina Koppang, som själv blir bättre när Jensen spelar. 

– Ja, det tycker jag. Hon är bra på att lägga assist och öppna ytor men också på att se var ytorna finns. Hon är även bra på det taktiska och på att kommunicera. 

Nina Koppang och Sävehof jublar.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Skånskorna vann den första finalmatchen av fem med uddamålet i söndags, men i Partille Arena växlade hemmalaget upp och det blev aldrig spännande. Laget slog av på takten i slutet och vann med 34-30. Nina Koppang var planens främsta målskytt. 

– Jag var sämst förra matchen så det var skönt. Det var längesedan jag gjorde nio mål. Vi höjer oss flera nivåer i dag, säger hon. 

Blodproppar i lungorna 

I januari förra året drabbades Nina Koppang av blodproppar i lungorna och hon var borta från handbollen i åtta månader. Nu spelar hon karriärens första finalserie. 

– Det är otroligt sjukt, för ett år sedan visste jag inte ens om jag kunna spela handboll igen och nu har jag spelat min första SM-final. Det är sentimentalt och otroligt kul att få göra det inför hemmapublik och känna att vi har kvitterat nu. Efter säsongen kommer jag nog känna att det sjunker in, jag är väldigt stolt och glad över att jag är tillbaka, säger hon. 

Finalserien rullar vidare på fredag, även den matchen spelas i Partille. Tack vare segern i grundserien har Sävehof hemmaplansfördel och är storfavoriter till att ta hem ännu ett SM-guld. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.