Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

OS-hopp för Ekberg – trots knäskadan

Foto: PETER HARTENFELSER VIA WWW.IMAGO-IMAG / IMAGO IMAGES/HARTENFELSER WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: DARKO BANDIC / AP TT NYHETSBYRÅN

Handbollsstjärnan Niclas Ekberg har slitit av ett ligament i knät.

Nu går han en kamp mot klockan för att bli spelklar till OS om en månad.

”Jag kommer att göra allt jag kan”, säger han i ett uttalande.

Det var i tisdagens möte mellan Kiel och Magdeburg som svensken fick kliva av planen efter att ha fått en motståndare över sig.

Enligt klubbläkarens prognos väntas Ekberg bli borta i sex till åtta veckor, vilket innebär att OS i Tokyo är i fara – men hoppet verkar inte vara ute.

”Jag kommer att göra allt jag kan för att i alla fall ge mig själv en chans att bli klar till OS, sedan får vi se hur det går under resans gång och om jag lyckas”, säger han i ett uttalande.

Om stjärnan inte kommer till spel är det det andra olympiska spelet på raken som han tvingas stå över på grund av skada. Vid OS i Rio de Janeiro 2016 tvingades han lämna återbud efter att ha åkt på en fotskada strax innan spelen började.

Sveriges OS-trupp presenteras i nästa vecka.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.