Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Omspel efter protest: ”Både rätt och skönt”

Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Skövdes protest gick igenom.

Matchen mot Kristianstad i Handbollsligan ska spelas om.

– Jäkligt märkligt, säger sportchefen Jesper Larsson till Kristianstadsbladet. 

Förra veckans match mellan Kristianstad och Skövde i herrarnas handbollsliga kommer att spelas om. Svenska handbollsförbundets protestutskott har bifallit Skövdes protest mot att Kristianstad hade en spelare för mycket på planen i slutet av matchen, utan åtgärd från domarna.

Kristianstad vann matchen med 26–24 och protestutskottet konstaterar att regelfelet är att betrakta som matchavgörande.

– Vi var två bollar ner och hade fått en minut i övertal, det kunde ha gått. Men det kan vi bara spekulera i och jag vill inte att det blir fokus. Troligtvis, om jag skulle gissa, så hade Kristianstad vunnit ändå, sa Skövdes tränare Henrik Signell direkt efter matchen förra fredagen, enligt Kristianstadsbladet.

Skövdes sportchef Ulf Nyström efter protestutskotts beslut:

– Det känns förstås både rätt och skönt, säger han till klubbens hemsida.

IFK Kristianstad har tre veckor på sig (efter att beslutet togs den 7 oktober) att överklaga beslutet till Riksidrottsnämnden (RIN).

– Vi ska absolut titta på möjligheten, men vi har inte tagit ett beslut. Men om vi ska överklaga så har vi tre veckor på oss och vi kommer inte att titta på omspelsdatum innan vi har bestämt oss, säger sportchefen Jesper Larsson till Kristianstadsbladet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.