Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Omöjliga rekordet” slaget – efter 20 år

Foto: Bildbyrån
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Rekordet höll sig i 20 år.

Men efter att Spanien vann under måndagskvällen mot Bosnien uppnådde de 15 raka förlustfria matcher i EM – och gick om Sveriges rekordsvit på 14 matcher under ”Bengan boys”-eran.

Storhetstiden med ”Bengan Boys” innebar guld och gröna skogar för herrlandslaget i handboll.

Under perioden Bengt ”Bengan” Johansson var tränare för blågult tog de 13 medaljer, varav fyra (!) EM-guld.

Bengan Boys-rekordet slaget

Det innebar även att Bengan Boys slog rekordet för den längsta förlustfria sviten i EM, 14 matcher, som sattes under åren 1998-2002.

Nu är det rekordet slaget.

Spaniens tog sig an Bosnien i Sveriges grupp E och vann med 28-24. Vinsten innebar att spanjorerna gick om Bengan Boys och har nu 15 raka förlustfria matcher i EM. Sist Spanien förlorade en EM-match var i januari 2018 när de förlorade med 31-26 mot Slovenien.

Sverige spelade mot Tjeckien under måndagskvällen och matchen slutade 27-27 – vilket innebar att Sverige stannar på samma poäng som Tjeckien i gruppen är vidare till huvudrundan på bättre målskillnad.

Handbollsikonen har höga förväntningar på Sverige

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.