Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Okända dramat: ”Hon fick åka med nattbuss”

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: ZSOLT SZIGETVARY / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

BUDAPEST. När Sverige tog sig till EM-final var Lucas Pellas en av de stora hjältarna.

En högst osannolik sådan.

I alla fall med tanke på kaosuppladdningen.

– Jag kan inte fatta att jag är här. Min flickvän fick hoppa på bussen mot Lyon mitt i natten och sen möttes vi upp där. Jag har inte sovit något i natt, säger 26-åringen.

När EM-truppen först presenterades fanns Lucas Pellas namn med på Glenn Solbergs lista.

En hel del har hänt sen dess.

Till att börja med testade Pellas positivt i samband med genrepet mot Nederländerna och blev därmed landslagets första av, skulle det visa sig, många coronafall. Ledningen fattade beslutet att ersätta Pellas med Emil Mellegård.

Efter att Hampus Wanne blivit indisponibel på grund av för höga covidvärden fattade förbundskapten Solberg beslutet att blixtinkalla Pellas, som tränat på som vanligt med sin klubb Montpellier under hela EM.

Pellas EM-premiär blev således semifinalen mot Frankrike, där han var en av de stora matchvinnarna med sina sju mål på blott åtta skott. Efteråt var det en omtumlad vänstersexa som kom till den mixade zonen.

Omtumlad och trött.

– Det här var speciellt, konstaterar han.

– Jag har inte sovit något i natt. Jag tog en taxi vid 03-tiden och visste inte om jag skulle hinna hit (till Budapest). Jag var på väg att missa flyget från Lyon. Jag har svårt att fatta att jag står här.

Lucas Pellas: ”Skönt att hon är med”

Pellas berättar vidare att hans flickvän fick ta hans pass och sätta sig på en nattbuss till Lyon, för att sen möta upp honom där – för vidare flyg till Budapest.

– Så ja.. det var en resa hit. Men hon är med mig hit och hon satt på läktaren i kväll, så det var väldigt skönt att hon också fick följa med på det här äventyret.

Du var med i ursprungstruppen, men blev smittad precis innan EM. Hur har det varit att följa allt från Frankrike och veta att det kan bli aktuellt att kallas in igen?

– Med tanke på hur situationen har sett ut så har jag ju vetat om att det kan bli aktuellt. Men att det skulle bli så här trodde jag så klart inte. Det är surt när man varit med från början och åker dit på en skitgrej. Jag hade bara smittan i några dagar, men det var fel dagar. Det var väldigt tråkigt.

Lucas Pellas fortsätter:

– Förutsättningarna ändras hela tiden. Jag har inte hoppats på det där, jag har velat att de som är här ska få spela. Och Hampus (Wanne) förtjänade att spela den här matchen. Skulle det bli så att han kommer tillbaka till finalen så kommer jag heja mer än någon annan här inne.

Han avslutar:

– Jag hoppas på sovmorgon i morgon, men du får fråga Glenn. Han kanske vill att man ska till gymmet eller något, säger han och skrattar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.