Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sätter nytt målrekord – i Sveriges nya kross

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Sverige körde över Puerto Rico i den andra matchen i gruppspelet i handbolls-VM.

Efter krossen mot Uzbekistan i premiären blev det som väntat en ny utklassning, efter att Nathalie Hagman slagit nytt målrekord i landslaget.

Efter krossen mot Uzbekistan i öppningsmatchen i VM blev det inte helt överraskande en ny överkörning för de svenska handbollsdamerna.

Puerto Rico hade ingenting att sätta emot ett Sverige som var totalt överlägsna.

Inför VM utökades mästerskapet från 24 till 32 lag, något som många dock menade skulle innebära fler ojämna matcher. Det visade sig även i den inledande omgången av VM, där många matcher slutade i stora överkörningar.

Så även i Sveriges fall, där man vann överlägset mot Uzbekistan med 46-15.

Hagman slog nytt målrekord

Även gruppspelets andra match skulle som väntat bli en bekväm resa för svenskorna, när Puerto Rico stod på andra sidan planhalvan.

Sverige gick tidigt upp i en stor ledning i matchen, och i halvtid ledde man redan med hela 25-5. 

Målen fortsatte att trilla in i den andra halvleken, och svenskorna vann till slut med glasklara 48-10 efter det att Frankrike-proffset Nathalie Hagman gjort 19 mål i matchen. En bedrift som innebar nytt målrekord i landslaget.

 – Det blir nog inget större firande, förhoppningsvis någon god mat på hotellet. Jag kanske har några sms på telefonen men annars så är det fokus på Nederländerna nu, säger Nathalie Hagman till TV6.

I nästa match ställs Sverige alltså mot regerande världsmästarna Nederländerna, en match som spelas den 7 december.

Inför handbolls-VM: ”Ett berg att bestiga”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.