Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ny svensk seger: ”Brötig och bökig”

Tomas Axnér är nöjd med Sveriges seger.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Jamina Roberts.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Sverige vann även den andra EM-kvalmatchen i handboll, nu borta mot Turkiet med 31–23. 

Men helt nöjd var inte förbundskaptenen Tomas Axnér:

– Det blev en jäkla brötig och bökig match helt på deras premisser, säger han.

Trots det sämre motståndet gick det inte lika enkelt som mot Island i torsdags då segermarginalen blev 13 mål.

I halvtid ledde Sverige bara med två mål, 15–13, inför 200 åskådare i Eskisehir.

– Vi jobbade i uppförsbacke och blev frustrerade och otåliga och när vi tappade tålamodet i försvarsspelet rinner det in mål. Jag hade velat att vi dödat matchen efter tio minuter då hade det blivit 15-16 mål, säger Axnér om målmarginalen.

– Det var 80-talshandboll vi mötte och det är svårt att möta för det gör vi inte så ofta.

Bättre start i andra

I andra halvlek var det svenska tålamodet bättre, man drog genast ifrån med ytterligare tre mål och efter tio minuters spel var marginalen sju.

– Vi hanterade andra halvlek väldigt bra, kommer ut och startar hårt så de mattas av lite och vi vände frustrationen till geist i stället och fokuserade bara på vårt eget spel, säger lagkaptenen Carin Strömberg.

– Såna här matcher är svåra, speciellt på bortaplan men jag tycker att vi visade att vi är det bättre laget. Vi missade en del frilägen och hade vi satt dem hade vinstmarginalen blivit större.

Till slut blev segermarginalen åtta mål.

Målvakten Johanna Bundsen, som missade Islandsmatchen då hon var på begravning, var nu tillbaka mellan stolparna. Men i andra halvlek bytte Axnér till Jessica Ryde.

Strömberg och Mathilda Lundström gjorde fem mål vardera.

Nöjd med poängen

Axnér säger att han är nöjd med kvalveckan och de två segrarna.

– Jag är jättenöjd med samlingen och de fyra poängen. Sedan hade jag gärna sett att segermarginalen varit större i den här matchen.

Nästa gång som det svenska laget samlas är inför VM i Spanien i december. EM-kvalet fortsätter sedan i mars nästa år. EM avgörs sedan den 4–20 november 2022 i Ljubljana (Slovenien), Celje (Slovenien), Skopje (Nordmakedonien) och Podgorica (Montenegro).

Ur arkivet:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.