Ny skandal under EM: ”Chockad av videon”

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: HENNING BAGGER / RITZAU SCANPIX / TT / TT NYHETSBYRÅN
Ambrosio Jose Martin Cedres.
Foto: Henning Bagger / TT NYHETSBYRÅN

Det ryska laget har redan brutit mot coronareglerna i handbolls-EM en gång.

Nu fortsätter det storma kring nationen efter att bilder på vad laget gjorde dagen före matchen mot Sverige spridits.

– Jag är chockad över att se dessa videos, säger TV2:s Lærke Møller.

Mot Ryssland åkte Sverige på sin första förlust i handbolls-EM. Poängtappet innebär en tuff väg framåt för Sverige i mästerskapet.

Redan innan mötet avslöjades det att Rysslands förbundskapten Ambros Martin hade brutit mot coronareglerna efter matchen mot Tjeckien i lördags. Ett videoklipp visar hur Rysslands spanske förbundskapten Ambros Martin lämnade zonen som var till för spelare och ledare. Händelsen väckte stor ilska och utreds av EHF, det europeiska handbollsförbundet.

Nu kommer nästa ryska coronaskandal i hanndbolls-EM.

”Det kan krossa hela turneringen”

Under söndagen, dagen före mötet med Sverige, bytte Ryssland ut träningen mot teambuilding-övningar, skriver TV2. Bilder och videos på Instagram visar hur spelare och ledare deltog i olika lekar, där de band annat hade en sked i munnen och la i en godis i munnen på en lagkamrat.

– Jag är chockad över att se dessa videos, säger TV2:s handbollsexpert Lærke Møller.

– Om det skulle vara sån otur att Ambros Martin smittades, och har spridit det vidare för att han är så nära spelarna – det kan krossa hela turneringen.

Svarar på kritiken

Det ryska laget slår ifrån sig anklagelserna om att de inte har följt restrektionerna.

– För att vara ärlig är det otroligt att höra sådana påståenden. Vi höll ett lagevenemang i enlighet med alla regler och förordningar – i lagets mötesrum och med hotellets godkända sportutrustning, säger den ryska presschefen, Dmitry Khristych till VG om bilderna.

https://www.instagram.com/p/CIgDBW_hGPN/?utm_source=ig_embed

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.