Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norskt raseri mot tv- bilderna: ”Herregud”

Veronica Kristiansen.Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: TV3

De norska handbollsstjärnorna filmades underifrån under timeouten.

Nu har TV3 rapporterat händelsen till den internationella tv-produktionen – och spelarna är chockade när de får se bilderna.

– Åh, herregud, säger Veronica Kristiansen till NRK. 

Den ständiga medaljkandidaten Norge hade inga som helst problem med att avfärda Tjeckien i handbolls-EM.

Slutresultatet: 31-17.

Den stora snackisen efteråt handlar dock om något helt annat, nämligen tv-bilderna från lagets timeout. Tv-kamerorna filmade nämligen spelarna underifrån, i stället för ovanifrån, som är det normala.

Det är arrangören, det europeiska handbollsförbundet, som ansvarar för tv-produktionen. Norska TV3 har nu reagerat på tv-bilderna från timeouten och hört av sig till tv-produktionen och krävt förändring till kommande matcher, skriver NRK. 

– Vi ansvarar inte för de här bilderna. Det är EHF och företaget Infront som ansvarar för produktionen och vi har tagit kontakt med dem och sagt att det här inte är acceptabelt. Vi reagerade på det här under sändningen, säger Andreas Toft, som är redaktör för EM-sändningarna i norska TV3.

 

LÄS MER: Allt om handbolls-EM – spelschema och tv-tider

 

Norska ilskan – efter tv-bilderna

De norska handbollsstjärnorna reagerar även de när de får se tv-bilderna från timeouten.

– Åh herregud. Det där måste jag säga är väldigt dåligt filmat, säger den tvåfaldiga EM-guldmedaljören Veronica Kristiansen.

Lagkaptenen Stine Bredal Oftedal håller med när hon får se bilderna.

– Oj! Nej, herregud, säger hon.

Och fortsätter:

– Filma längre upp och ha fokus på det som sker i ringen och på planen. Produktionen är väldigt viktig och jag hoppas att de får höra det här och justerar sig. 

Lagkamraten Malin Aune:

– Det var inga härliga bilder. Det hade varit trevligt att få se något ansikte åtminstone.

 

LÄS MER: Experten rankar – så bra är alla EM-lag 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.