Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norska tårarna – efter finalfiaskot

Foto: Mattias Tengblad
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

HAMBURG/STOCKHOLM. Det blev inget nytt VM-guld för Norge.

Storfavoriten föll i finalen mot Frankrike efter en rysare – och trots stjärnan Nora Mörks stormatch blev det förlust med 21-23.

– Jag känner att det är mitt fel, säger storstjärnan Stine Bredal Oftedal som stöttas av lagkamraterna.

Norge krossade Ryssland i kvartsfinalen.

Och Nederländerna i semifinalen.

Men i VM-finalen mot Frankrike tog det stopp för det på förhand favoritippade handbollslandslaget. Lagets storstjärna Nora Mörk stod för en fin insats och noterades för åtta mål, men det räckte inte för det norska laget.

I stället kan Frankrike återigen titulera sig världsmästare – för första gången på 14 år.

Oftedal: "Jag känner att det är mitt fel"

Inför finalen utsågs Norges mittnia Stine Bredal Oftedal till turneringens MVP, mest värdefulle spelare.

Men i finalen gjorde hon en slät figur.

– Jag är jätteglad för utmärkelsen, men jag hade hellre tagit ett guld. Vi har spelat bra stora delar av mästerskapet, egentligen bäst av alla, men vi får inte ut det i dag och ligger efter under stora delar av matchen, säger Oftedal.

– Jag är besviken på mig själv över att jag inte kan bidra mer i finalen. Jag känner att det är mitt fel och det känns inte bra, fortsätter en rödgråten Stine Bredal Oftedal.

Men Oftedal stöttas av mittsexan Heidi Löke.

– Jag förstår att hon är självkritisk, det är så man är, men hon har ingenting att skämmas för. Hon har varit helt fantastisk i hela mästerskapet.

Frankrike - en historisk handbollsnation

Frankrike blev i samband med segern historiska. För första gången på 35 år vinner en nation världmästerskapet i handboll på både herr- och damsidan samma år.

Senaste nation att stå för den bedriften var Sovjetunionen 1982.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.