Foto: Imago SportfotodienstFoto: Imago Sportfotodienst
 Foto: Imago Sportfotodienst
Foto: Czarek SokolowskiFoto: Czarek Sokolowski
 Foto: Czarek Sokolowski

Norge var nära en rejäl skräll – men föll

Publicerad

Norge var nära en rejäl skräll i semifinalen mot Tyskland i handbolls-EM.

Matchen tvingades till förlängning - och efter stor dramatik är nu Tyskland vidare till final efter att ha vunnit med 34-33.

– Vi ska ha brons. Ingenting slutar nu, vi ska utvecklas och vi ska bli bättre, säger Norges Erlend Mamelund till NRK.

Norge var otroligt nära att skrälla ordentligt i semifinalen mot favoriten Tyskland i handbolls-EM.

Efter att ha legat under med en boll efter första halvlek kom norrmännen ikapp i andra. Norge kunde sen ta över ledningen, men efter en sen tysk kvittering tvingades matchen till förlängning.

Även där blev det ytterst jämnt - men till slut var det Tyskland som var starkast och tog hem segern efter att ha gjort det avgörande målet med bara sekunder kvar av matchen.

"Vi ska ta bronsmedaljen"

Tack vare segern är Tyskland nu vidare till final, där antingen Spanien eller Kroatien står för motståndet.

För Norge väntar bronsmatch - något som Erlend Mamelund valde att rikta fokus mot direkt efter förlusten.

– Vi ska ha brons. Ingenting slutar nu, vi ska utvecklas och vi ska bli bättre, säger han till NRK.

– Vi ska ta den där bronsmedaljen.

"Det är en besvikelse"

Och även förbundskaptenen Christian Berge fokuserar nu på bronsmatchen, även om han medger att det är en tung förlust när laget var så nära som de var.

– Jag är besviken över resultatet. Killarna kämpar och gör allt de kan, så jag är väldigt nöjd med insatsen, säger han till TV2.

– Det är en besvikelse när vi inte får med oss resultatet. Förlusten är så marginell som den kan bli. Vi ska jobba stenhårt för att vara rustade till bronsmatchen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag