Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norge vann – men kan ändå missa OS

Foto: RISTO BOZOVIC / AP TT NYHETSBYRÅN

Efter chockförlusten mot Montenegro (23–28) vann de norska handbollsdamerna måstematchen mot Rumänien i OS-kvalet, men trots det är Norge ännu inte klart för sommarens olympiska spel i Tokyo.

Norge slog Rumänien med 29–24, men om segern hade blivit sex bollar stor hade OS-biljetten varit i hamn, skriver den norska nyhetsbyrån NTB.

Nu får man invänta resultatet i söndagens match mellan Rumänien och Montenegro innan det är klart vilka två lag från grupp 3 som får spela OS.

Om montenegrinskorna tar minst en poäng i den matchen är både Norge och Montenegro klara för OS – detsamma gäller om Montenegro förlorar med maximalt fyra mål.

Om Rumänien vinner med fem mål kommer antalet gjorda mål totalt att avgöra vilka två lag som får åka till Tokyo. Den segermarginalen är också den enda som kan hindra Norge från att gå vidare.

Norge, som tog EM-guld i december, har vunnit två OS-guld och har ytterligare fyra OS-medaljer på meritlistan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.