Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norge i kris efter total kollaps: ”Sinnessjukt”

Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY

Handbollsgiganten Norge darrar.

Norskorna förlorade med 23-31 mot Rumänien, den största förlusten för landet i EM-sammanhang någonsin – och kliver in i mellanrundan med noll poäng.

– Det är helt sinnessjukt, säger kommentatorn Daniel Höglund i norska TV3.

– Norskorna ser nästan apatiska ut, säger experten Martin Frändesjö.

Norge har dominerat den europeiska handbollen på damsidan länge och har varit i åtta raka EM-finaler. Sex av gångerna har de stått som slutsegrare.

Men i årets turnering i Frankrike står det norska laget inte att känna igen.

Det blev förvisso seger mot Tjeckien i gruppspelet, men också förlust mot Tyskland. Norskorna var redan klara för mellanrundan inför den sista gruppspelsmatchen mot Rumänien, men förlust där och Norge skulle gå in i mellanrundan med noll poäng.

Norge i chock: ”Det är helt sinnessjukt”

Och det började nattsvart.

Laget låg under med 12-18 i halvtid och Dagbladet kallade de första 30 minuterna för en ”fullständig kollaps”.

– Det är helt enkelt sinnessjukt, säger kommentatorn Daniel Höglund i norska Viasat.

Norge gjorde sitt yttersta för att komma ikapp, men Rumänien bibehöll sitt tajta försvar och Iulia Dumanska storspelade i målet. Dessutom fortsatte Cristina Neagu att ösa in mål framåt.

Rumänien höll undan och vann matchen med solklara 23-31.

– Det är nånting som inte stämmer i det norska laget. Det är en frustration som jag nästan aldrig har sett. Hela bänken ser nästan apatisk ut, säger den svenske experten Martin Frändesjö i TV10.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.