Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nora Mörks depression efter de läckta bilderna

Nora Mörk under VM 2017.
Foto: CHRISTIAN SCHROEDTER / IMAGO/CHRISTIAN SCHROEDTER IMAGO SPORTFOTODIENST
Mörk under en match mot Sverige.
Foto: RAGNAR SINGSAAS / STELLA PICTURES RAGNAR SINGSAAS
Foto: BILDBYRN

Handbollsstjärnan Nora Mörks liv tog en otäck vändning hösten 2017 när privata bilder spreds från hennes mobiltelefon.

Mardrömshalvåret fortsatte sedan med en korsbandsskada och separation från pojkvännen.

– Jag skulle inte rekommendera någon att vara Nora Mörk just nu, säger hon till norska nyhetsbyrån NTB. 

I april dömdes nio personer för att ha spridit privata bilder på Nora Mörk som tagits ur hennes mobiltelefon.

Hon var länge inställd på att ställa in sin medverkan i handbolls-VM som gick av stapeln i vintras på grund av de spridda bilderna.

– När jag fick reda på det ville jag bara köpa en biljett till andra sidan av jordklotet. Mitt liv har förändrats väldigt mycket. Jag har gått från att må bra till att känna att självförtroendet har försvunnit. Varje dag har jag slitit, det är tufft att hantera det. Jag tror inte folk förstår vad det gör med en person, sade hon då.

Nora Mörk talar ut om depressionen

Och motgångarna har fortsatt för Nora Mörk. Norge missade VM-guldet efter finalförlust mot Frankrike. Kort därpå drog hon av sitt korsband under en match med sitt ungerska klubblag Györ. Och i samma veva sprack hennes sex år långa förhållande med fotbollsstjärnan Stefan Strandberg.

– Man säger att tiden läker alla sår. Och det gör den kanske också. Men detta är min vardag nu. Det är tunga tider, jag är ju egentligen en positiv person, säger hon i en intervju med norska nyhetsbyrån NTB.

– Jag vet inte om jag blivit en starkare person, men jag har blivit utsatt för en hel del och har fått jobba med mig själv mer än tidigare. Det gör jag fortfarande, men jag skulle inte rekommendera någon att vara Nora Mörk just nu.

Förvisso menar Nora Mörk att flera orosmoln skingrats på senare tid och att livet är bättre nu än för bara ett par månader sedan.

– Jag upptäckte att jag var 26 år och olycklig. Det tvingade mig att reda ut hur jag vill leva mitt liv och vara som person. Jag vill leva ett liv med mycket glädje, avslutar hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.