Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nio personer straffas – spred stjärnans bilder

Foto: CHRISTIAN SCHROEDTER / IMAGO/CHRISTIAN SCHROEDTER IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

Nora Mörk stämde 15 personer efter att de hackat sig in i hennes mobiltelefon och spridit hennes privata bilder på nätet.

Nu har nio av dem fått sitt straff.

– Det är betryggande att polisen tar det här på allvar, säger handbollsstjärnan enligt Nettavisen. 

Den norska superstjärnan såg länge ut att ställa in sin medverkan vid handbolls-VM i december förra året.

Anledningen?

15 personer hade hackat sig in i hennes mobiltelefon, stulit bilder på handbollsstjärnan och spridit dem på internet.

– När jag fick reda på det ville jag bara köpa en biljett till andra sidan av jordklotet. Mitt liv har förändrats väldigt mycket. Jag har gått från att må bra till att känna att självförtroendet har försvunnit. Varje dag har jag slitit, det är tufft att hantera det. Jag tror inte folk förstår vad det gör med en person, sa hon innan VM.

Mörk stämde männen på två miljoner

Men 26-åringen åkte till Tyskland och ledde sånär sitt Norge till ännu ett VM-guld, men de regerande mästarna fick se sig besegrade av Frankrike i finalen. Under turneringen stod det också klart att Mörk bestämt sig för att stämma de 15 personerna, som identifierats av polisen, på sammanlagt två miljoner kronor.

Männen ska vara i blandade åldrar, alltifrån tonåringar till män i 40-årsåldern. Nu har nio av dem fått sina straff. 

Men det handlar knappast om några jättesummor. Enligt den norska tidningen Nettavisen bötfälls männen på cirka 15 000 kronor var. Samtidigt skriver tidningen att det nyligen offentliggjorda straffet bara är en del av utredningen – och att det kan komma att röra sig om ännu mer pengar i slutändan.

Mörk stämde nämligen männen på 150 000 norska kronor vardera.

– Det är betryggande att polisen tar saken på allvar. Vi uppskattar att de lägger resurser på det här och vi är tacksamma, säger Nora Mörk enligt Nettavisen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.