Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Missar avgörande matchen i VM – efter otäcka bilderna

Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Linus Persson missar Sveriges avgörande matcher efter att att ha drabbats av hjärnskakning.

Då flygs Albin Lagergren ner och ansluter till den svenska VM-truppen. 

– Kan bli spelklar till morgondagens match mot Ryska Handbollförbundets lag, säger landslagets presschef Daniel Vandor.

Tidigt i mötet mot Slovenien slog Linus Persson i bakhuvudet i golvet. Trots smällen spelade högernian vidare till en huvudvärk kom smygande och tvingade honom att avbryta matchen.

Under lördagen kom beskedet att Persson drabbats av en hjärnskakning. Nu missar 27-åringen både den avgörande matchen mot Ryska Handbollförbundets lag och en eventuell kvartsfinal.

In kommer i stället Albin Lagergren. 28-åringen, som var uttagen i truppen från början men sedan drabbades av covid-19, blev friskförklarad i torsdags och flygs nu ner till Kairo. Där måste han först gå igenom de obligatoriska testerna på plats innan han blir spelklar.

– Albin Lagergren flyger i dag ner till Egypten och kan bli spelklart till morgondagens match mot Ryska Handbollförbundets lag, säger landslagets presschef Daniel Vandor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.