Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Martin Boquists kritik – berättar varför han fick sparken

Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Martin Boquist fick sparken som assisterande förbundskapten.

Efter två månaders tystnad väljer handbollsprofilen nu att ge sin version.

– Jag märker efter EM att något har förändrats, säger han till Sportbladet.

Det var ett överraskande beslut som offentliggjordes den 1 april.

Assisterande förbundskapten Martin Boquist tvingades lämna sitt uppdrag.

– Vi väljer att skruva i ledarstaben för att vi tror att vi kan få en större utveckling framöver. Både för individen och laget, men också för svensk handbolls framtid, sett ur ett långsiktigt perspektiv, sa Hanna Fogelström, landslagsansvarig på handbollsförbundet.

Ola Lindgren, tidigare storspelare och förbundskapten och tidigare förbundskapten, trodde inte att anledningen som kommunicerades utåt speglade hur diskussionerna internt hade gått.

– Det blir ju så klart spekulationer med otydligheten i formuleringen från förbundet. Det känns rent spontant som något annat som är skälet, sa Lindgren.

Boquist: ”Vad fan är det som händer”

Martin Boquist tar nu bladet från munnen och bekräftar dessa uppgifter. Att förbundskaptenen Glenn Solberg hade ett finger med i spelet.

– Allt annat än att det var Glenn som inte ville ha kvar mig är rent skitsnack. Jag har fått frågan om varför förbundet inte bara kan säga som det är och jag kan bara svara att jag inte vet det, säger han till Sportbladet.

I början av året kunde Boquist och svenska landslaget fira Sveriges första mästerskapsguld på 20 år. Boquist hade under turneringen ansvar för försvarsspelet.

– Sedan märker jag efter EM att något har förändrats. Det görs en utvärdering av EM, det fattas beslut och planeras och där är jag inte inblandad alls, vilket jag alltid varit tidigare. ”Vad fan är det som händer”, tänker jag, säger Boquist.

Efter två landskamper i Polen efter mästerskapet tar Martin Boquist ett snack med Glenn Solberg, som Boquist menar inte pratar med honom längre. Han ska då ha fått reda på vad det är som skaver.

– Jag påstår inte att jag varit perfekt på posten eller gjort alla rätt hela tiden. Men jag har fått mitt kontrakt förlängt två gånger och har fullt förtroende från spelare, ledare och förbund, för de säger att jag inte har gjort något fel. Detta är den enda kritik jag har fått på sex år som assisterande förbundskapten – att jag inte har gett Glenn beröm, säger Martin Boquist till Sportbladet.
Sverige slog Slovenien i nations League

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.