Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mardrömsbeskedet: Stjärnans VM är över

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Jim Gottfridssons VM är över.

Mardrömsbeskedet meddelades under natten efter att röntgenplåtarna visat på en fraktur i vänsterhanden.

– Det känns oerhört tungt, säger svenskstjärnan.

Handbolls-Sverige höll andan när landslagets störste stjärna klev av matchen mot Egypten redan efter sju minuters spel.

Strax efteråt syntes han på bänken med bandagerad hand.

Efter matchen gick Jim Gottfridsson raka vägen genom den mixade zonen för att sen sätta sig i en bil och föras till sjukhus för röntgenundersökning.

– Han fick ett slag på handen. Vi vet inte om det är en fraktur. Vi hoppas inte det. Men det såg inte bra ut, som ni alla såg. Nu får vi hålla alla tummar i Sverige för honom, sa sjukgymnasten Patrik Sigsjö.

Senare under natten meddelar handbollslandslaget att VM är över för den svenske mittnian. Röntgenplåtarna visade en fraktur i vänsterhanden och Gottfridsson återvände till spelarhotellet gipsad.

Domen: Inget mer spel på två månader.

– Jag tror att jag fastnade i en motståndartröja och kände att något gjorde ont. Det är fruktansvärt frustrerande då jag känner att både jag och laget har gjort en väldigt bra turnering och jag har drömt om att få spela VM-final på hemmaplan, säger Gottfridsson i ett pressmeddelande på handbollslandslagets hemsida.


Jim Gottfridsson fördes till sjukhus direkt efter matchen mot Egypten.

Svenska mardrömmen: Gottfridssons VM över

Han fortsätter:

– Jag är övertygad om att det här laget, oavsett om jag är med eller inte, kan slå alla lag i världen. Det känns oerhört tungt, men jag kommer att göra allt jag kan för att stötta laget i kampen om guldet.

Förbundskapten Glenn Solberg:

– Jag lider oerhört mycket med Jim som har förberett sig och gjort allt han kunnat för att komma så förberedd som möjligt till honom. Det är en av världens bästa spelare och han har gjort en väldigt fin turnering hittills så det är klart att det är jobbigt för oss, men vi har en väldigt stark trupp som kommer att göra allt för att vinna semifinalen.

På sin Instagram skriver Jim Gottfridsson:

Jag kastar in handduken för denna gången. Irriterad, ledsen och besviken. Tack för all stöttning fram till nu. Nu gör vi allt för gå till VM-final!”.

Det är i nuläget inte bestämt om Sverige kommer att kalla in någon ersättare från bruttotruppen.


https://www.instagram.com/p/Cn26UklI6Ew/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.